Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μέρκελ: “Τρομακτικό έγκλημα” η χρήση χημικών στη Συρία – Αρνούνται να πάρουν θέση οι ΗΠΑ

Μέρκελ: “Τρομακτικό έγκλημα” η χρήση χημικών στη Συρία – Αρνούνται να πάρουν θέση οι ΗΠΑ

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τον Τύπο, πως εάν επαληθευθούν οι κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, αυτό θα αποτελεί ένα «τρομακτικό έγκλημα».

«Εάν τα στοιχεία αυτά επαληθευθούν, θα πρόκειται για ένα τρομακτικό έγκλημα» φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος, αξιώνοντας παράλληλα μία διεύρυνση της αποστολής του ΟΗΕ και την συνεργασία της συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ.

Στις δηλώσεις της, που έγιναν στα πλαίσια μιας προεκλογικής εκδήλωσης, η Μέρκελ απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο παροχής όπλων στην συριακή αντιπολίτευση.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να αναφερθούν σε μία «κόκκινη γραμμή», που ενδεχομένως να έχει παραβιάσει η συριακή κυβέρνηση σε περίπτωση που όντως έχει προβεί στη χρήση χημικών όπλων.

«Δεν μιλώ για κόκκινες γραμμές. Δεν υπήρξε θέμα, ή συζήτηση, για κόκκινες γραμμές, δεν χαράσσω κόκκινες ζώνες. Σήμερα δεν μιλούμε για κόκκινο», επεσήμανε στη σύντομη αναφορά της στη σχετική ερώτηση η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τζένιφερ Πσάκι.

«Φρονώ ότι είχαμε μιλήσει ήδη προ πολλών μηνών για κόκκινη γραμμή και για τον τρόπο που αυτή δεν έπρεπε να παραβιασθεί», επεσήμανε η Πσάκι, κάνοντας αναφορά στις σχετικές δηλώσεις του Ιουνίου κατά τις οποίες είχαν εκτοξευθεί κατηγορίες κατά της Δαμασκού για χρήση σχετικών όπλων.

«Όμως δεν είναι από πολλών μηνών καθήκον μου να χαράσσω νέες κόκκινες γραμμές και δεν πρόκειται να το κάνω σήμερα», χαριτολόγησε η νεαρή καινούργια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από τον Απρίλιο.

Ο ομόλογός της του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είχε ζητήσει νωρίτερα «κατεπείγουσα» έρευνα των πληροφοριών από τους εκεί ειδικούς του ΟΗΕ και «άμεση πρόσβασή τους» στο επίμαχο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα χωρίς τιμωρία στη Συρία – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσουν μικρά παιδιά από το νευροπαραλυτικό αέριο – Ξεπέρασαν τους 1.300 οι νεκροί

“Σφαγή” αμάχων στη Συρία – 650 οι νεκροί από τη χημική επίθεση λέει η αντιπολίτευση

Γενοκτονία χωρίς τέλος! Σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά με νευροπαραλυτικά αέρια στην Συρία! Αμέτοχη η διεθνής κοινότητα!

Άσαντ: Είμαι αποφασισμένος να εξαλείψω “τους τρομοκράτες”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε