Σάββατο, 18 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νέο χαστούκι στον Ερντογάν! Δικαστήριο “άνοιξε” ξανά το Twitter στην Τουρκία

Νέο χαστούκι στον Ερντογάν! Δικαστήριο “άνοιξε” ξανά το Twitter στην Τουρκία

Μια ακόμη ηχηρή ήττα υπέστη ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν καθώς λίγες μέρες μετά την εντολή απαγόρευσης του Twitter στην Τουρκία, δικαστήριο αναίρεσε την απόφαση που είχε προκαλέσει σάλο!

Διοικητικό δικαστήριο της Αγκύρας έδωσε σήμερα εντολή για την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, μόλις έξι μέρες μετά το… “μαύρο” που έριξε η κυβέρνηση Ερντογάν.

Το μέτρο “είναι αντίθετο προς τις αρχές του κράτους δικαίου”, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, μετέδωσε το CNN Turk.

Η Αρχή Εποπτείας της Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (ΤΙΒ) αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης να αποκλείσει την πρόσβαση στο Twitter, μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν από τον Τούρκο πρωθυπουργό, σύμφωνα με τις οποίες το δίκτυο διασπείρει τις κατηγορίες της διαφθοράς εναντίον του ιδίου και προσώπων του καθεστώτος του, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.

Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις τόσο από την Ευρώπη όσο και από το εσωτερικό της Τουρκίας για την άνευ προηγουμένου απόφαση του Ερντογάν. Ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας (και από τους πιο στενούς συνεργάτες παλιότερα του Τούρκου πρωθυπουργού) Αμπντουλάχ Γκιούλ δημόσια άδειασε τον Ερντογάν και τάχθηκε υπέρ της άρσης της απαγόρευσης χρήσης του Twitter.

Η αντιπολίτευση και σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων προσέφυγαν στην τουρκική δικαιοσύνη κατά της απόφασης των τουρκικών αρχών.
Η Αρχή Εποπτείας των Τηλεπικοινωνιών μπορεί να ασκήσει την απόφαση, αλλά οφείλει να εφαρμόσει τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Ο αποκλεισμός του Twitter δεν είχε πρακτική σημασία, αφού δεν εμπόδισε την πρόσβαση των χρηστών που βρήκαν τρόπους να ξεπεράσουν το μέτρο, αλλά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό και τον εξωτερικό της Τουρκίας και την καταδίκη της νέας αυταρχικής παρεκτροπής του τουρκικού καθεστώτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προειδοποίηση του ΟΗΕ στην Τουρκία: Ανοίξτε το twitter!

Έκανε μυστικό γάμο ο Ερντογάν με την Τουρκάλα καλλονή Ντεφνέ Σαμιέλι;

Για ένα “ροζ” video με Τουρκάλα καλλονή θέλει να κλείσει το YouTube ο Ερντογάν;

Ταινία του Γαβρά κατά “σιωπητηρίου” Ερντογάν στο twitter

Πως να μπει κάποιος στο Twitter από την Τουρκία

Σύγκρουση τιτάνων στην Τουρκία! Ο Γκιούλ “κράζει” μέσω twitter τον Ερντογάν για την απαγόρευση του… twitter!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε