Κόσμος

OLAF: Καμιά η σχέση των υποθέσεων που ερευνάμε με αυτές του Qatar Gate

Τις πρόσφατες αναφορές στον τύπο για υποψίες διαφθοράς και πιθανές επιπτώσεις νυν και πρώην βουλευτών και προσωπικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένης και της Εύας Καϊλή παρακολουθεί η Eυρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). 

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, η OLAF ολοκλήρωσε έρευνα σχετικά με υποψίες απάτης στη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης διαπιστευμένων βουλευτών (APAs) από δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γενικός Διευθυντής της OLAF Βίλε Ιτάλα δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των ζητημάτων που διερευνά η OLAF και των θεμάτων που ερευνώνται στο “Qatargate”, όπως έχει ονομαστεί το θέμα από πολλούς. Όταν πρόκειται για το λεγόμενο Qatargate, η OLAF παρακολουθεί το θέμα πολύ στενά, σύμφωνα με την ερευνητική εμπειρία και την αναλυτική της εμπειρία.Η εντολή της OLAF περιλαμβάνει όντως διοικητικές έρευνες για σοβαρά παραπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς, από αξιωματούχους της ΕΕ ή μέλη θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ που μπορούν να βλάψουν τόσο τα οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης όσο και τη φήμη της. Είμαστε σε επαφή με τις βελγικές αρχές για το θέμα».

Η έρευνα της OLAF, η οποία διεξήχθη συμπληρωματικά με την εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), ολοκληρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2022 και η τελική έκθεση στάλθηκε στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Τα συμπεράσματα της OLAF αφορούσαν κακοδιαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης για τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς. Ως προς αυτό, απεστάλησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οικονομικές και πειθαρχικές συστάσεις. Η OLAF σκοπεύει επίσης να εκδώσει διοικητική σύσταση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οποιαδήποτε πιθανή συνέχεια στις συστάσεις της OLAF αποτελεί προνόμιο των αρμόδιων αρχών, στην προκειμένη περίπτωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η OLAF σέβεται πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας και τα δικαιώματα υπεράσπισης οποιωνδήποτε προσώπων ή οντοτήτων που αφορά μια έρευνα.

Η OLAF δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω σχόλια. Η OLAF δεν μπορεί να σχολιάσει πιθανές έρευνες που επηρεάζουν πρόσωπα που κατονομάζονται σε άρθρα των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να διασφαλίσει τις απαιτήσεις νομικού απορρήτου οποιασδήποτε πιθανής έρευνας ή επακόλουθης διοικητικής ή δικαστικής παρακολούθησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευκαιρία ή μπλόφα οι 2 εβδομάδες του Τραμπ: Μπορεί η Ευρώπη να αποτρέψει τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου στο Ιράν;
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, μαζί με την Κάγια Κάλλας της Ε.Ε., θα συμμετάσχουν στις έκτακτες συνομιλίες με εκπροσώπους του Ιράν στη Γενεύη
Καπνός υψώνεται μετά από πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ
Ανείπωτη τραγωδία στο Ισραήλ: 7χρονη από την Ουκρανία που βρισκόταν στο Τελ Αβίβ για θεραπεία από τη λευχαιμία σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο
Το κορίτσι είχε μεταβεί στο Ισραήλ το 2022 μαζί με την μητέρα, τη γιαγιά και τα δύο αδέλφια της σκοτώθηκαν σε ιρανική πυραυλική επίθεση στο Μπατ Γιαμ
Η 7χρονη Νάστια που είχε μεταβεί από την Ουκρανία στο Ισραήλ για θεραπεία από τη λευχαιμία και σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο 9