Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Οι 5 ταινίες του Hollywood που εξόργισαν κυβερνήσεις

Οι 5 ταινίες του Hollywood που εξόργισαν κυβερνήσεις

Σίγουρα το DVD της ταινίας “The Interview” δεν θα είναι στη λίστα χριστουγεννιάτικων δώρων για τους Βορειοκορεάτες!

Η Sony αποφάσισε η κωμωδία των Seth Rogen και James Franco για τη δολοφονία του Kim Jong Un να μην βγει στις αίθουσες την Τετάρτη όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί εξαιτίας των απειλών από ανώνυμη ομάδα χάκερ που συνδέεται με την κυβέρνηση της βόρειας Κορέας.

Το μένος βέβαια ξένων κυβερνήσεων για το Hollywood δεν είναι κάτι καινούριο.

“Argo” (2012)

Στο θρίλερ “Argo” η αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη βρίσκεται υπό τον έλεγχο ριζοσπαστικής ομάδας και οι εργαζόμενοι αναζητούν ένα μέρος για να μείνουν.

Η ταινία εξόργισε τους Νεοζηλανδούς επειδή δείχνει ότι έδιωξαν μακριά τους Αμερικανούς, αλλά ήταν εκείνοι που τους έδωσαν καταφύγιο και τους οδήγησαν στο αεροδρόμιο.

“The Cove” (2009)

Πολλοί Ιάπωνες θύμωσσαν σχετικά με το ντοκιμαντέρ για το κυνήγι δελφινιών. Πολλοί κινηματογράφοι ακύρωσαν την προβολή υπό την απειλή διαδηλώσεων, ενώ κάποιοι ανέφεραν πως το κυνήγι ήταν μέρος της εθνικής τους παράδοσης.

“Borat” (2006)

Το Καζακστάν δεν πήρε θετικά τη σατιρική ταινία στην οποία οι κάτοικοι της χώρας λέγεται ότι απολαμβάνουν τα ούρα των αλόγων.

Η κυβέρνηση επέκρινε την ταινία και μια από αλυσίδα κινηματογράφων δεν προχώρησε στην προβολή της.

“Hostel” (2005)

Μια ομάδα Αμερικανών ταξιδιωτών βασανίζεται στη Σλοβακία και ένα μέλος της κυβέρνησης δήλωσε προσβεβλημένο από την ταινία, τονίζοντας πως όλοι οι Σλοβάκοι θα πρέπει να αισθάνονται το ίδιο.

“Schindler’s List” (1993)

Η δραματική ταινία για το Ολοκαύτωμα απαγορεύτηκε στη Μαλαισία με τον ισχυρισμό πως αντανακλά τα προνόμια και τις αρετές μόνο μιας φυλής.

Πηγή: Nypost

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε