Κόσμος

Οι ισλαμιστές απειλούν την πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό

Η πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό δέχθηκε απειλητική επιστολή, με την οποία ζητείται από το τοπικό προσωπικό να πάψει να δουλεύει για τους Σέρβους.

Τα σερβικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι η επιστολή βρέθηκε πριν από πέντε ημέρες, στον προαύλιο χώρο της πρεσβείας, από την πλευρά της κεντρικής εισόδου και υπογράφεται από την ISIL (Islamic State of Iraq I Levant).

Όπως ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών η επιστολή απευθύνεται στους Σύριους υπαλλήλους που εργάζονται ως τοπικό προσωπικό και στους οποίους δίδεται διορία μίας εβδομάδας για να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Σέρβους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται “εχθροί του Ισλάμ”.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι “η πρεσβεία βρίσκεται υπό παρακολούθηση και όποιοι Σύριοι υπάλληλοι δεν την εγκαταλείψουν θα δολοφονηθούν”. Η επιστολή καταλήγει με τον στίχο του Κορανίου “όσους σε πολεμάνε σκότωσέ τους” και την επίκληση “ο Αλλάχ είναι ο προστάτης μας”.

Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς επιβεβαίωσε την ύπαρξη απειλητικής επιστολής. Η πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό λειτουργεί με έναν διπλωματικό υπάλληλο (επιτετραμμένο) και πέντε Σύριους που αποτελούν τοπικό προσωπικό. Τον Ιούνιο του 2012, οι υπόλοιποι διπλωματικοί υπάλληλοι μετακινήθηκαν στην σερβική πρεσβεία στη Βηρυτό για λόγους ασφαλείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι “όλες οι πρεσβείες στις κρίσιμες περιοχές -Συρία, Ιράκ, Λιβύη- θα παραμείνουν ανοιχτές και θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετούν τους πολίτες της Σερβίας που ζουν στις χώρες αυτές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς επικεφαλής της σερβικής αποστολής στη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ για το Κόσοβο

Εμπάργκο: Εισαγωγές από τη Σερβία, επέτρεψε η Ρωσία

Το Βελιγράδι δεν θα επιδοτήσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, αλλά δεν θα προχωρήσει σε εμπάργκο

Σερβία: Σύντομα η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρώμη προετοιμάζεται για το κονκλάβιο: Καρδινάλιοι «ροκ σταρ», φήμες, τιραμισού και καρμπονάρες πριν την εκλογή του νέου Πάπα
Οι εκλέκτορες καρδινάλιοι κουτσομπολεύουν σε καφέ και εστιατόρια υπό το άγρυπνο βλέμμα των δημοσιογράφων - Μερικοί εκμεταλλεύονται την παρουσία των ΜΜΕ
καρδινάλιος Fernando Natalio Chomali Garib
Σκληρό «μπραντεφέρ» Ντόναλντ Τραμπ και Χάρβαρντ - «Δεν θα λάβει καμία νέα δημόσια χρηματοδότηση»
Ξεκίνησε τις εκκλήσεις για δωρεές ο πρόεδρος του πανεπιστημίου - Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει οι αρχές να αποκτήσουν δυνατότητα ελέγχου στις διαδικασίες εγγραφών φοιτητών, πρόσληψης εκπαιδευτικών, αλλά και προγράμματά του
Ντόναλντ Τραμπ
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας