Κόσμος

Οι ισλαμιστές απειλούν την πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό

Η πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό δέχθηκε απειλητική επιστολή, με την οποία ζητείται από το τοπικό προσωπικό να πάψει να δουλεύει για τους Σέρβους.

Τα σερβικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι η επιστολή βρέθηκε πριν από πέντε ημέρες, στον προαύλιο χώρο της πρεσβείας, από την πλευρά της κεντρικής εισόδου και υπογράφεται από την ISIL (Islamic State of Iraq I Levant).

Όπως ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών η επιστολή απευθύνεται στους Σύριους υπαλλήλους που εργάζονται ως τοπικό προσωπικό και στους οποίους δίδεται διορία μίας εβδομάδας για να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Σέρβους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται “εχθροί του Ισλάμ”.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι “η πρεσβεία βρίσκεται υπό παρακολούθηση και όποιοι Σύριοι υπάλληλοι δεν την εγκαταλείψουν θα δολοφονηθούν”. Η επιστολή καταλήγει με τον στίχο του Κορανίου “όσους σε πολεμάνε σκότωσέ τους” και την επίκληση “ο Αλλάχ είναι ο προστάτης μας”.

Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς επιβεβαίωσε την ύπαρξη απειλητικής επιστολής. Η πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό λειτουργεί με έναν διπλωματικό υπάλληλο (επιτετραμμένο) και πέντε Σύριους που αποτελούν τοπικό προσωπικό. Τον Ιούνιο του 2012, οι υπόλοιποι διπλωματικοί υπάλληλοι μετακινήθηκαν στην σερβική πρεσβεία στη Βηρυτό για λόγους ασφαλείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι “όλες οι πρεσβείες στις κρίσιμες περιοχές -Συρία, Ιράκ, Λιβύη- θα παραμείνουν ανοιχτές και θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετούν τους πολίτες της Σερβίας που ζουν στις χώρες αυτές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς επικεφαλής της σερβικής αποστολής στη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ για το Κόσοβο

Εμπάργκο: Εισαγωγές από τη Σερβία, επέτρεψε η Ρωσία

Το Βελιγράδι δεν θα επιδοτήσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, αλλά δεν θα προχωρήσει σε εμπάργκο

Σερβία: Σύντομα η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
6
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 24