Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ουκρανία: Στους δρόμους οι διαδηλωτές παρά τη συμφωνία – Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν

Ουκρανία: Στους δρόμους οι διαδηλωτές παρά τη συμφωνία – Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν οι διαδηλωτές στην Πλατεία Ανεξαρτησίας  τους ηγέτης της αντιπολίτευσης, που τους ενημέρωσαν σχετικά με τη συμφωνία που υπέγραψαν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η συμφωνία προβλέπει πρόωρες προεδρικές εκλογές, την έναρξη διαδικασίας για το σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την επαναφορά του Συντάγματος του 2004 που περιορίζει τις προεδρικές εξουσίες.

Προβλέπει επίσης έρευνες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια και οτι οι αρχές δεν θα επιβάλλουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν θα γίνει χρήση βίας και το κοινοβούλιο θα υιοθετήσει έναν νέο νόμο περί χορήγησης αμνηστίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα- Πούτιν

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο αρχηγοί κατέληξαν πως η ταχύτητα αποτελεί την ουσία στην εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, προκειμένου να επέλθει σύντομα η ειρήνη στη χώρα.

Οι δύο ηγέτες είπαν ότι τόσο η κυβέρνηση της Ουκρανίας όσο και η αντιπολίτευση θα πρέπει να ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές για «αποχή από τη βία» δήλωσε στους δημοσιογράφους από την Ουάσινγκτον ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ανάγκη για οικονομική σταθερότητα στην Ουκρανία ήταν επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Διαβάστε

Εκπληκτικό βίντεο! Οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία σε 5 λεπτά!

Πυροβολισμοί κι ένταση στο Κίεβο – Χιλιάδες κόσμου στην πλατεία Ανεξαρτησίας – Διαψεύδουν Γιανουκόβιτς για τη συμφωνία: Δεν τελειώσαμε! ΔΕΙΤΕ LIVE

Tο λουτρό αίματος στην Ουκρανία έφερε την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο

Υπεγράφη η συμφωνία στην Ουκρανία! “Αν δεν δεχτείτε, θα έχετε στρατιωτικό νόμο! Θα είστε νεκροί!”
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε