Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Πέθανε το παιδί “θαύμα” του Χόλιγουντ, Σίρλεϊ Τεμπλ

Πέθανε το παιδί “θαύμα” του Χόλιγουντ, Σίρλεϊ Τεμπλ

Σε ηλικία 85 ετών, περιτριγυρισμένη από τα μέλη της οικογένειάς της, έφυγε από τη ζωή η Σίρλεϊ Τεμπλ, το παιδί “θαύμα” της δεκαετίας του ’30 στο Χόλιγουντ.

Η Σίρλεϊ Τεμπλ πέθανε στο σπίτι της στο Γουντσάιντ της Καλιφόρνια την περασμένη Δευτέρα. Ο θάνατός της προήλθε από φυσικά αίτια.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς της αναφέρει ότι όταν έφυγε από τη ζωή η Τεμπλ “βρισκόταν μεταξύ μελών της οικογενείας της και εκείνων που την φρόντιζαν. Την αποχαιρετούμε για τη ζωή της που ήταν γεμάτη από θαυμάσια επιτεύγματα ως ηθοποιού, ως διπλωμάτη και …ως αγαπημένης μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς”.

Η Τεμπλ ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις 3 ετών και δεν άργησε να γίνει το παιδί “θαύμα” του Χόλιγουντ. Σε ηλικία έξι ετών προτάθηκε για Όσκαρ και πέρασε στην ιστορία ως η νεότερη νικήτρια βραβείου της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως “Bright Eyes”, “Stand Up”, “Cheer and Curly Top”, “Χάιντι”.

Εγκατέλειψε τον κινηματογράφο σε ηλικία 22 ετών το 1950 –ενώ ήταν μια από τις ακριβοπληρωμένες και δημοφιλείς ηθοποιούς- και στράφηκε στην πολιτική. Ήταν πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Γκάνα, ενώ το 1989 η κυβέρνηση Μπους την έκανε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Τσεχοσλοβακία.

Το 2000 της απονεμήθηκε βραβείο Guild για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στο Χόλιγουντ – Βρέθηκε νεκρή η ετεροθαλής αδελφή της Julia Roberts

Με τη σύριγγα καρφωμένη στο χέρι βρήκαν τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν – Θρήνος στο Χόλιγουντ

Χρυσές Σφαίρες: Τα πήρε… όλα το American Hustle – Όλοι οι νικητές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε