Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σε απόσταση αναπνοής από τη Βαγδάτη οι τζιχαντιστές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σφοδρές μάχες έχουν αναφερθεί μόλις ένα μίλι δυτικά της Βαγδάτης, την οποία οι τζιχαντιστές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο, παρά τις αεροπορικές επιδρομές των δυτικών δυνάμεων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατήσουν μακριά τους μαχητές, οι οποίοι σκότωσαν περισσότερους από 1.000 στρατιώτες, κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων. 

Την πληροφορία ότι οι τζιχαντιστές βρίσκονται μόλις ένα μίλι από τη Βαγδάτη, μετέδωσε το Ίδρυμα Αρωγής και Συμφιλίωσης στη Μέση Ανατολή.

Στο μεταξύ, ο Μπάρακ Ομπάμα παραδέχθηκε ότι οι μυστικές υπηρεσίες υποβάθμισαν τα γεγονότα που εδώ και μήνες εξελίσσονταν στην Συρία.

Ο Αμερικανός εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προπαγανδιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει “πολύ ικανοί” στην χρήση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και προσελκύουν στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και στις μουσουλμανικές χώρες, νέα μέλη “που πιστεύουν στις ανοησίες των τζιχαντιστών”.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η λύση είναι εν μέρει στρατιωτική, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός που έχουν συγκροτήσει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Όμως εκτίμησε ότι η Συρία και το Ιράκ πρέπει επίσης να επιλύσουν τις πολιτικές κρίσεις που επικρατούν στις δύο χώρες αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τζιχαντιστές… μετακομίζουν στην Ελβετία! Συναγερμός στις αρχές

Τρία αυτοσχέδια διυλιστήρια του ΙΚ καταστράφηκαν στη Συρία – Έτοιμο το Ιράν να επιτεθεί στους τζιχαντιστές

Οι γυμνόστηθες FEMEN με σημαία των τζιχαντιστών! (PHOTΟ)

ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ ανταλάσσουν… πυρά με τα πυρομαχικά των Κούρδων!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε