Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Στη Συρία ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ. για να τη… συνετίσει

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έφθασε πριν λίγη ώρα στη Συρία για να επιδώσει στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ένα “ισχυρό μήνυμα” ότι χρειάζεται να σταματήσουν οι επιχειρήσεις του στρατού εναντίον διαδηλωτών.

Άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό των νεκρών που έχουν ξεπεράσει τους 1.600 απ’ την αρχή των ταραχών.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από το Νταβούτογλου να ενισχύσει την απαίτηση της Ουάσινγκτον η Δαμασκός να διατάξει αμέσως να επιστρέψουν οι στρατιώτες στα στρατόπεδα και να απελευθερώσει τους κρατούμενους αντικαθεστωτικούς.
Όμως ένας σύμβουλος του Άσαντ είπε το σαββατοκύριακο ότι η Συρία δεν θα αποδεχθεί ανάμιξη στα εσωτερικά της κι επέκρινε την Άγκυρα διότι, όπως είπε, αγνοεί το ρόλο ενόπλων οργανώσεων τις οποίες η Δαμασκός κατηγορεί ότι βρίσκονται πίσω από τις ταραχές.
“Αν ο Νταβούτογλου έρχεται στη Συρία για να παραδώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα, τότε θα ακούσει ακόμα πιο αποφασιστικές κουβέντες όσον αφορά τη θέση της Τουρκίας”, δήλωσε ο Μπουτάινα Σαάμπαν.
Το τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό Ανατολή μετέδωσε πως το Νταβούτογλου υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας και ο τούρκος πρεσβευτής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε