Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Λήξη συναγερμού στη Ρώμη! Ψεύτικο το όπλο του υπόπτου μετά από “ντου” της αντιτρομοκρατικής

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η ιταλική αστυνομία εκκένωσε απόψε τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, όταν εντοπίστηκε ένας οπλισμένος άνδρας στον τερματικό σταθμό και σύμφωνα με δημοσιεύματα, το όπλο ήταν ψεύτικο!

Δεν υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς, ενώ από την πρώτη στιγμή ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας στο χώρο. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τη Ferroviere dello Stato, τη δημόσια σιδηροδρομική εταιρεία της Ιταλίας, ότι τέθηκε πάλι σε λειτουργία ο σταθμός.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινωθεί συλλήψεις, ενώ η εφημερίδα Il Messaggero υποστηρίζει ότι ο συναγερμός σήμανε επειδή εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα. Σύμφωνα με την la Repubblica το όπλο ήταν ψεύτικο, από αυτά που πωλούν σε κατάστημα παιχνιδιών, ενώ στο ρεπορτάζαναφέρεται πως ο ύποπτος συνελήφθη μετά από “ντου” ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. 

Η Ρώμη έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού λόγω της επίσκεψης του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στην Ιταλία.
Την ώρα του επεισοδίου στον σιδηροδρομικό σταθμό, η ιρανική αντιπροσωπεία βρισκόταν σε μια εκδήλωση σε μεγάλη απόσταση.
Ο σταθμός Τέρμινι είναι ο μεγαλύτερος στην Ιταλία και καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ορισμένοι ανήρτησαν φωτογραφίες από την εκκένωση και από τους επιβάτες που είχαν αποκλειστεί μέσα σε τρένα.

H la Repubblica δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter την παρακάτω φωτογραφία, όπου φαίνεται ένας ένοπλος άνδρας να περπατά στον σταθμό Terminal, στη Ρώμη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε