Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Συναγερμός στην Κύπρο από αεροπειρατεία!

Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)

– Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Egypt Air που εκτελούσε δρομολόγιο Αλεξάνδρεια – Κάιρο
– Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν αεροπειρατή
– Σύμφωνα με το Russia Today υπάρχουν υποψίες πως είναι οπλισμένος – Πληροφορίες πως αφέθηκαν ελεύθεροι επιβάτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά
– Ο πιλότος ζήτησε άδεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας
– Έγινε αναγκαστική προσγείωση και το Airbus έχει απομονωθεί στο διάδρομο -Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου
– Πληροφορίες πως το αεροπλάνο εκτελούσε εσωτερική πτήση και η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε 70 μίλια από την Κύπρο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Τρίτης (29.03.2016) στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο όπου αεροπειρατές που έχουν καταλάβει αεροσκάφος της Egypt Air ζήτησαν άδεια προσγείωσης. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως ο αεροπειρατής είναι ένας, αλλά αυτό μένει να διευκρινιστεί. Σύμφωνα δε με το Russia Today, υπάρχουν υποψίες ότι τουλάχιστον ένα άτομο είναι οπλισμένο, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι γυναίκες και παιδιά.

Το Airbus της Egypt Air με 81 επιβαίνοντες (55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα) απογειώθηκε νωρίς το πρωί από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας με προορισμό το Κάιρο. Ο πιλότος του αεροσκάφους ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στη Λάρνακα επικαλούμενος αεροπειρατεία η οποία εκδηλώθηκε στις 08:50 και ενώ το Airbus Α320 βρισκόταν, όπως αναφέρει το newsit.com.cy, 70 μίλια από την Κύπρο.

Αίτημα των αεροπειρατών ήταν να τους επιτραπεί η προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπως και έγινε. Λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Τρίτης, έγινε η αναγκαστική προσγείωση. Δεν είναι ακόμη γνωστή η ταυτότητα των αεροπειρατών ούτε και τα αιτήματά τους.

Το γεγονός πως το αεροπλάνο της Egypt Air εκτελούσε πτήση εσωτερικού σημαίνει πως δεν είχε πολλά καύσιμα και αυτός φέρεται να είναι ο λόγος που οι αεροπειρατές ζήτησαν να προσγειωθούν στην Κύπρο. 

Μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων έχουν απομονώσει το Airbus στο διάδρομο προσγείωσης και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές.

Εξαιτίας της αεροπειρατείας, έκλεισε το αεροδρόμιο της Λάρνακας και όλες οι πτήσεις κατευθύνονται στην Πάφο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιάννης Κασουλίδης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε