Κόσμος

Times: Νομοσχέδιο Τζόνσον για βρετανικό “φίλτρο” στην παροχή ασύλου σε μετανάστες

Το μεταναστευτικό έχει αποκτήσει βαρύνουσα σημασία στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε η μείωση της μετανάστευσης ήταν ένα από τα κύρια επιχειρήματα των υποστηρικτών του Brexit και κατά συνέπεια και εκείνων του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Έχοντας ανοικτά τα μέτωπα τόσο του Brexit, όσο και του κορονοϊού -που παρουσιάζει νέα έξαρση στη Βρετανία- φαίνεται πως η κυβέρνηση Τζόνσον βάζει στα σκαριά την “τακτοποίηση” του μεταναστευτικού.

Έτσι όπως γράφει η εφημερίδα The Sunday Times στο φύλλο της που κυκλοφορεί, η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να νομοθετήσει προκειμένου να στερηθούν το δικαίωμα να ζητούν άσυλο οι μετανάστες που επιβιβάζονται σε πλεούμενα για να περάσουν το Στενό της Μάγχης ή φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από παράνομες οδούς.

BRITAIN MIGRANTS

Νέα σχέδια νόμου που θα παρουσιάσει στο συνέδριο των Τόρις η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ σήμερα έχουν σκοπό να εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης των Συντηρητικών υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για το μεταναστευτικό ζήτημα.

click4more: Υπήρξαν σκέψεις στη Βρετανία να στέλνονται οι μετανάστες σε νησιά στον Ατλαντικό

Προβλέπουν τη δημιουργία ενός συστήματος δύο βαθμίδων, δυνάμει του οποίου οι μετανάστες θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά εάν καταβάλουν χρήματα σε συμμορίες κακοποιών για να τους βοηθήσουν να φθάσουν στο ΗΒ, αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα.

Θα δημιουργηθούν νέες, νόμιμες οδοί έλευσης στη χώρα για όσους κατά την άποψη της κυβέρνησης διατρέχουν αληθινό κίνδυνο, ενώ αλλοδαποί που εγκληματούν καθώς και όσοι αιτούντες άσυλο κρίνεται ότι δεν κινδυνεύουν θα απελαύνονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times.

BRITAIN MIGRANTS

«Επί του παρόντος, όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας και καταθέτουν αίτηση να τους χορηγηθεί άσυλο αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως της οδού διά της οποίας εισήλθαν στη χώρα μας — και αυτό απλά δεν είναι σωστό», δηλώνει η Πατέλ σε συνέντευξή της στους Times του Λονδίνου που δημοσιεύεται επίσης σήμερα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις διότι φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, να μελετά σενάρια όπως το να κρατούνται αιτούντες άσυλο σε κλειστά κέντρα τα οποία θα δημιουργηθούν σε θαλάσσιες πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, να στέλνονται στον Μόλδοβα ή στην Παπούα Νέα Γουινέα, αλλά και να υψωθούν επιπλέοντα «τείχη» στη θάλασσα για να εμποδίζονται οι μετανάστες να φθάσουν στις βρετανικές ακτές.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς