Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

“Τις βρήκαμε!” Η στιγμή που η αστυνομία βρίσκει τα τρία θύματα της απαγωγής στο Κλίβελαντ – Ήθελε να αυτοκτονήσει ο δράστης; – Δραματικές μαρτυρίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

– Μόλις είδαν τον πρώτο αστυνομικό, η Μισέλ Νάιτ και η Τζίνα Ντετζίζους έπεσαν στην αγκαλιά του
– Η Ντετζίζους δεν ήθελε να τον αφήσει φοβούμενη μήπως επιστρέψει ο Κάστρο
– Η αστυνομία του Κλίβελαντ βρήκε σημείωμα αυτοκτονίας του Κάστρο μέσα στο σπίτι – φυλακή
– «Αυτές φταίνε που μπήκαν στο αυτοκίνητό μου» έγραφε
– Ψάχνουν τα πτώματα παιδιών στην αυλή του σπιτιού
– Ο απαγωγέας γιόρταζε αντί γενεθλίων, τις ημερομηνίες απαγωγής τους και τους έδινε τούρτα
– ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

«Τις βρήκαμε! Τις βρήκαμε» φωνάζει ο πρώτος αστυνομικός που μπήκε σε ένα από τα δωμάτια του δευτέρου ορόφου του σπιτιού – φυλακή στο Κλίβελαντ, όπου ο 52χρονος Αριέλ Κάστρο είχε απαγάγει και κρατούσε αιχμάλωτες για περισσότερα από 10 χρόνια τρεις γυναίκες, την Μισέλ Νάιτ, την Αμάντα Μπέρι και τη Τζίνα Ντετζίζους.

Η συνομιλία του αστυνομικού με το κέντρο της αστυνομίας έχει καταγραφεί, όπως συνηθίζεται. Και ακούγονται τα κλάματα των δυο γυναικών, τη στιγμή που βλέπουν τους σωτήρες τους.

Η πρώτη που είδε τους αστυνομικούς ήταν η Μισέλ Νάιτ. Πήδηξε αμέσως στην αγκαλιά του αστυνομικού. Ακολούθησε η Τζίνα Ντετζίζους. Ήταν τόσο φοβισμένη που δεν ήθελε να αφήσει τον αστυνομικό. Το τραύμα απ’ όσα είχε ζήσει και από το αρρωστημένο παιχνίδι του απαγωγέα τους, δεν ήταν δυνατόν να μην αφήσουν σημάδια.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών γυναικών, ο Κάστρο τους έλεγε πως έφευγε από το σπίτι, κρυβόταν και περίμενε να δει αν κάποια από τα θύματά του θα προσπαθήσουν να αποδράσουν. Και όταν γινόταν, τις χτυπούσε. Ήταν ένας ακόμη τρόπος να τις τρομοκρατεί για να μην το σκάσουν.
Δεν ήταν ο μόνος. Απειλούσε επίσης να σκοτώσει εκείνες ή τα παιδιά τους.

Ψάχνουν πτώματα παιδιών στην αυλή…

Η Μισέλ Νάιτ αποκάλυψε στην κατάθεσή της στην αστυνομία τη δραματική στιγμή της γέννησης της 6χρονης Τζοσελιν, της κόρης της Άμαντα Μπέρι. Η νεαρή γυναίκα γέννησε χωρίς ιατρική φροντίδα. Το παιδί γεννήθηκε χωρίς να αναπνέει και η Νάιτ, που τη βοήθησε να φέρει την κόρη της στη ζωή, της έκανε τεχνητή αναπνοή. Έτσι, έσωσε τη ζωή του παιδιού και της μητέρας του. Ο Κάστρο, που ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια της γέννας, απείλησε πως αν το παιδί δε ζούσε, θα σκότωνε και την μητέρα του.

Η ίδια η Νάιτ είχε μείνει πέντε φορέε έγκυος στη διάρκεια της αιχμαλωσίας της. Αλλά όπως αποκάλυψε, ο απαγωγέας της είτε την άφηνε νηστική είτε τη χτυπούσε στο στομάχι για να αποβάλει.
Υπάρχουν ενδείξεις πως η 6χρονη σήμερα Τζοσελιν δεν ήταν το μοναδικό παιδί που γεννήθηκε αυτά τα 10 χρόνια στο σπίτι – φυλακή του Κλίβελαντ. Πιστεύεται πως τα υπόλοιπα δεν άντεξαν τις κακουχίες. Και εκτιμάται πως έχουν ταφεί στην πίσω αυλή του σπιτιού. Γι’ αυτό και η αστυνομία κάνει έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Σύμφωνα με το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Κλίβελαντ Μπράιαν Κάμινς, ο οποίος επικαλείται στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας, οι γυναίκες δεν βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά γνώριζε η μία την ύπαρξη της άλλης. Ο Κάστρο τους επέτρεψε να συναντηθούν όταν ήταν πλέον σίγουρος για τον έλεγχο που ασκούσε επάνω τους.

Όσο έμειναν φυλακισμένες, οι τρεις γυναίκες δεν είδαν ποτέ γιατρό. Τα πρώτα χρόνια ήταν δεμένες από τα ταβάνι με αλυσίδες ή σχοινιά, σαν τρόπαια. Αλλά από ένα σημείο και μετά, ο Κάστρο τις άφησε να μένουν μαζί στον δεύτερο όροφο του σπιτιού. Εκεί όπου τις βρήκε η αστυνομία.

Ακόμη ένα αρρωστημένο «παιχνίδι» του 52χρονου ήταν πως γιόρταζε σαν γενέθλια τις ημερομηνίες της απαγωγής κάθε κοπέλας. Και δε δίστασε να δίνει τούρτα στα θύματά του!

Στο ιδιόχειρο σημείωμα αυτοκτονίας που βρέθηκε στο σπίτι της λεωφόρου Σέιμουρ, ο 52χρονος, πορτορικανής καταγωγής, έριχνε το φταίξιμο για τις απαγωγές στα ίδια τα θύματα, δεν έπρεπε να με είχαν ακολουθήσει λέει και γράφει πως είχε εθισμό στο σεξ και δύσκολα παιδικά χρόνια.

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τέσσερις απαγωγές: της Αμάντα Μπέρι, της κόρης της Τζόσελιν, της Τζίνα Ντεχεσούς και της Μισέλ Νάιτ, και για τρεις βιασμούς. Τα αδέλφια του δεν διώκονται για τίποτα ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως έζησαν τον εφιάλτη στο Κλίβελαντ – Συγκλονιστικές μαρτυρίες: με άφηνε νηστική για να αποβάλω – Γιόρταζε σαν γενέθλια τις απαγωγές

«Αυτές φταίνε!» Το μυστηριώδες σημείωμα αυτοκτονίας του απαγωγέα του Κλίβελαντ

Τα κτήνη του Κλίβελαντ φωτογραφίζονταν μπροστά από το κολαστήριο των τριών γυναικών! ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Μια συγκλονιστική ιστορία! Τρεις γυναίκες, θύματα απαγωγής – Κρατούνταν σε υπόγειο – Βρέθηκαν ζωντανές 10 χρόνια μετά

Αγνοούνταν τα τελευταία 10 χρόνια αλλά τις βρήκαν ζωντανές – Η απίστευτη ιστορία της απαγωγής τριών γυναικών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε