Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το θαύμα της γέννας – Συγκλονιστικές φωτογραφίες πριν και μετά τον τοκετό

Το θαύμα της γέννας – Συγκλονιστικές φωτογραφίες πριν και μετά τον τοκετό

Αίμα, ιδρώτας, δάκρυα… συνοδεύουν την απόλυτη στιγμή ευτυχίας για κάθε μητέρα που φέρνει στον κόσμο το μωράκι της. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Leilani Rogers αποτυπώνουν τη λιγότερο δημοφιλή πλευρά της διαδικασίας της γέννας.

Τοκετός. Η πιο όμορφη στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού. Δύο άνθρωποι γίνονται γονείς. Η γέννα όμως είναι παράλληλα και επώδυνη για τη μητέρα. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κάνει τη στιγμή της γέννησης ενός παιδιού λιγότερο θαυματουργή. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Τεξανής φωτογράφου ρίχνουν φως στην “αθέατη” πλευρά της διαδικασίας.

Η ιδρυτής του Public Breastfeeding Awareness Project καταγράφει την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και την πρόωρη μητρότητα εδώ και χρόνια. Πρόσφατα μοιράστηκε με τον κόσμο μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξε από 60 διαφορετικές μαμάδες για να δείξει ότι κάθε πλευρά της διαδικασίας της γέννας κόβει την ανάσα. “Η γέννηση θεωρείται από πολλούς ιδιωτική υπόθεση. Και όμως αυτό το εκπληκτικό πράγμα θα πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά μας και να γιορτάζεται. Έτσι πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να δουν αυτές τις φωτογραφίες ως εξίσου διαφωτιστικές και συναρπαστικές της γέννησης”, δήλωσε στη Huffington Post.

“Η 7χρονη κόρη της πελάτισσάς μου πιέζει τη μέση της. Μπήκε στον χώρο όπου γεννούσε η μητέρα της τόσο ήρεμα και γλυκά και πραγματικά ήθελε να βοηθήσει. Αργότερα η μητέρα της μου εξομολογήθηκε πόσο παρήγορο ήταν να την έχει κοντά της και πόσο θαύμασε τη φύση της κόρης της”, σχολίασε για μια από τις φωτογραφίες του συγκλονιστικού πρότζεκτ. Εκείνη όμως που θεωρεί η Leilani ως μια από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες στην καριέρα της είναι αυτή ενός νεογέννητου μωρού που βρίσκεται ακόμα μέσα στον αμνιακό σάκο. Φαίνεται το παιδί που περιβάλλεται εξολοκλήρου από τη μεμβράνη. Στη συνέχεια τη σπάει ο γιατρός. Οι φωτογραφίες την έκαναν να κλάψει από τη σπάνια ομορφιά που απαθανάτισε.

Μιλώντας για όσους βρίσκουν τις φωτογραφίες ενοχλητικές, η Leilani Rogers θεωρεί τον εαυτό της ευνοημένη που μπόρεσε να γίνει μάρτυρας στις μοναδικές και συναρπαστικές στιγμές της γέννησης. “Ελπίζω οι φωτογραφίες να δείξουν ότι η γέννηση δεν είναι “αηδιαστική”. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν συζητούν καν για τη γέννηση και πόσω μάλλον να δουν φωτογραφίες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να αρνηθεί ότι αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν τη γέννηση ως το θαύμα που είναι”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε