Κόσμος

To χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ: Το πιο ακριβό δώρο μία αγκαλιά (vid)

Το μοναδικό πράγμα που πολλοί άνθρωποι θέλουν για τα φετινά Χριστούγεννα είναι μια απλή αγκαλιά, είπε η βασίλισσα Ελισάβετ το ετήσιο μήνυμά της προς τους Βρετανούς, επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η περίοδος αυτή για εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα από την πανδημία ή χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στο παραδοσιακό, προηχογραφημένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της η 94χρονη μονάρχης μίλησε επανειλημμένα για την «ελπίδα για το μέλλον», αναγνωρίζοντας ότι εκατομμύρια Βρετανοί δεν θα μπορέσουν φέτος να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.

«Φυσικά για πολλούς αυτή η εποχή του χρόνου έχει άρωμα θλίψης. Κάποιοι θρηνούν για τον θάνατο ενός αγαπημένου, φίλοι και συγγενείς λείπουν ο ένας στον άλλο, ενώ το μόνο που θα ήθελαν για τα Χριστούγεννα είναι μια απλή αγκαλιά ή ένα κράτημα του χεριού» είπε η βασίλισσα. «Αν αυτή είναι η δική σας περίπτωση, δεν είστε μόνοι», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

 

Η ίδια η Ελισάβετ αναγκάστηκε να ακυρώσει τους παραδοσιακούς εορτασμούς και περνάει αυτήν την περίοδο στο Γουίνδσορ μαζί με τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο, 99 ετών. Συνήθως η βασιλική οικογένεια συγκεντρώνεται στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας για τις γιορτές και όλοι μαζί πηγαίνουν στην εκκλησία, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Φέτος ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, περνάει τα Χριστούγεννα στη Σκωτία με τη σύζυγό του Καμίλα.

Σε μεγάλο μέρος της χώρας έχουν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα και στο Λονδίνο και τις γύρω περιοχές δεν επιτρέπεται στα νοικοκυριά να αναμιγνύονται μεταξύ τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Σε άλλες περιοχές επιτρέπονται οι επαφές διαφορετικών νοικοκυριών, αλλά μόνο για μία ημέρα.

«Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε τη γέννηση (του Χριστού) όπως συνήθως, όμως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε.

«Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι μια χρονιά που κατ’ ανάγκην κράτησε τους ανθρώπους σε απόσταση, με πολλούς τρόπους μας έφερε πιο κοντά», πρόσθεσε η βασίλισσα, σημειώνοντας ότι η οικογένειά της εμπνέεται από τις ιστορίες εκείνων που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν άλλους που είχαν ανάγκη.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλον τον κόσμο, οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν υπέροχα στις προκλήσεις της χρονιάς και είμαι πολύ υπερήφανη και συγκινημένη από αυτό το αδάμαστο πνεύμα», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Κανένας συμβιβασμός» το μήνυμα της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις για Ουκρανία: Πρόοδο «βλέπουν» οι ΗΠΑ
Ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει περίπου το 19% της ουκρανικής επικράτειας με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου για διπλωματικά θέματα Γιούρι Ουσακόφ να τονίζει ότι δεν έχει βρεθεί κάποια λύση
Σύσκεψη στο Κρεμλίνο μεταξύ Πούτιν και Γουίτκοφ
Πεντάωρες συνομιλίες στο Κρεμλίνο ανάμεσα σε Πούτιν και Γουίτκοφ, Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν κατέληξαν σε «κανέναν συμβιβασμό» για τη διευθέτηση του πολέμου, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, εξαιτίας, όπως είπε, των διαφορών στο εδαφικό
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής, Yuri Ushakov στη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, Steve Witkoff στο Κρεμλίνο
Συνελήφθη Αφγανός στο Τέξας που απείλησε να κατασκευάσει βόμβα και να σκοτώσει «άπιστους» σε live συζήτηση στο Tiktok
Ο 30χρονος Mohammad Dawood Alokozay είχε μια συζήτηση στο TikTok με τουλάχιστον δύο άλλους άνδρες, τους οποίους απείλησε να σκοτώσει, ενώ δηλώνοντας και υποστηρικτής των Ταλιμπάν
TikTok
Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ απαγορεύει στον Λευκό Οίκο να χρησιμοποιεί την μουσική της – «Μην με εμπλέκετε στην απάνθρωπη ατζέντα σας»
Στο βίντεο που έχει ανεβάσει ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιώντας την μουσική της τραγουδίστριας, φαίνονται στελέχη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης να καταδιώκουν ανθρώπους και να τους συλλαμβάνουν
Σαμπρίνα Κάρπεντερ