Κόσμος

Τουρκία: Οι 301 νεκροί ανθρακωρύχοι άφησαν πίσω τους 432 ορφανά

Η τραγωδία στο ορυχείο της δυτικής Τουρκίας, όπου σκοτώθηκαν 301 ανθρακωρύχοι, είχε μια σημαντική ανθρώπινη παράμετρο, καθώς άφησε πίσω της 432 ορφανά παιδιά, ανακοίνωσε η υπουργός κοινωνικών υποθέσεων της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών αυτών είναι τα 10 χρόνια”, δήλωσε η Αϊσενούρ Ισλάμ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι περισσότεροι από τους άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, το χειρότερο στην Ιστορία της Τουρκίας, ήταν εκείνοι που υποστήριζαν οικονομικά τις οικογένειες τους. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να χορηγήσει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Στο μεταξύ, μια ομάδα ανθρακωρύχων που έκανε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κυβερνείο της πόλης Σόμα συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ήταν ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ και ο υπουργός Εργασίας, Φαρούκ Τσελίκ.

Οι ανθρακωρύχοι στην Τουρκία απαιτούν να υπάρξουν βελτιώσεις στις συνθήκες ασφάλειας πριν συμφωνήσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Το τουρκικό Κοινοβούλιο συνεδρίασε προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη για να συζητήσει μέτρα βελτίωσης της εργασιακής ασφάλειας, αλλά δεν ενέκρινε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.

Οι εργαζόμενοι στο ορυχείο της Soma Holdings ανέφεραν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν στην εργασία τους, ούτε εάν θα καταβληθούν οι μισθοί τους ενόσω το ορυχείο παραμένει κλειστό.

“Κανείς δεν νοιάζεται για εμάς”, είπε ένας ανθρακωρύχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, καθώς φοβάται ότι θα αντιμετωπίσει συνέπειες αν γίνει γνωστό το όνομά του. “Δεν ξέρουμε ποιος θα καταβάλλει τον μισθό μας”, συμπλήρωσε.

Οκτώ στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της, συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες. Η εταιρεία αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε αμέλεια από μέρους της όσον αφορά τα μέτρα εργασιακής ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία: Πυροβόλησαν διαδηλωτή στο κεφάλι με αληθινές σφαίρες – Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Οι Τούρκοι απειλούσαν δημοσιογράφο του Der Spiegel: “Θα σου κόψουμε τον λαιμό”

Τουρκία: 5 συλλήψεις για την τραγωδία στο ορυχείο με τους 301 νεκρούς

Τραγωδία Σόμα: Θρήνος από το Καμπ Νου ως την Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: 301 νεκροί ο τραγικός απολογισμός – Σταμάτησαν να ψάχνουν για επιζώντες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας νεκρός από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε πολυσύχναστο κατάστημα παιχνιδιών στη Μόσχα - Εκκενώθηκε το κτίριο
Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην πλατεία Λουμπιάνκα κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), της κυριότερης διαδόχου της σοβιετικής KGB
Πυροσβεστικά
Κατασκοπεία και παγκόσμιοι ανταγωνισμοί – Τα δύσκολα διλήμματα της νέας επικεφαλής της MI6 στη Βρετανία
Η νέα διευθύντρια του MI6 θα πρέπει να εκσυγχρονίσει την ανθρώπινη κατασκοπεία στην ψηφιακή εποχή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αυξανόμενη αντιπαλότητα με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, εξηγεί το Economist σε ανάλυσή του
Το κτίριο της ΜΙ6 στο Λονδίνο
Times of Israel: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να δράσει γρήγορα στη Γάζα ενώ μεγαλώνει η ανησυχία για τους ομήρους
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς και ζητά μια γρήγορη και αποφασιστική επιχείρηση – Το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι αρκετοί όμηροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή τους
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
ΗΠΑ: Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B ξεκινά νέα αποστολή
Το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B εκτοξεύτηκε για την όγδοη αποστολή του – Σχεδιασμένο να παραμένει σε τροχιά για μήνες, ακόμη και για χρόνια, ενσαρκώνει τις αμερικανικές στρατιωτικές φιλοδοξίες στο Διάστημα
Το αεροσκάφος X-37B
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο