Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Τζορτζ Μάικλ: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του! [vids]

Τζορτζ Μάικλ: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του! [vids]

Από τους Wham! μέχρι τη σόλο καριέρα του, ο George Michael γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που άφησαν ιστορία στην παγκόσμια μουσική. Ο διάσημος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ηλικία 53 ετών.

Ο Τζορτζ Μάικλ γεννήθηκε με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου στις 25 Ιουνίου 1963. Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια.

Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του Τζορτζ Μάικλ ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham!, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Fantastic έφτασε στο Νο. 1 στο ΗΒ το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ Careless Whisper, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε 25 χώρες.

Ο Μάικλ είχε 7 νούμερο 1 τραγούδια στο ΗΒ και 8 νούμερο 1 τραγούδια στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ.

Είχε κερδίσει πολυάριθμα μουσικά βραβεία κατά τη διάρκεια της 30-ετούς καριέρας, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Brit, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι. Το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε