Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

UNESCO με μάνγκο – Η Ταϊλάνδη θέλει το δημοφιλές επιδόρπιο στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς

UNESCO με μάνγκο – Η Ταϊλάνδη θέλει το δημοφιλές επιδόρπιο στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς
Reuters

H Ταϊλάνδη θέλει να ενταχθεί επιδόρπιο με μάνγκο στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. «Εμπνευστής» της πρωτότυπης πρωτοβουλίας η ράπερ Milli. 

«Ποιος θέλει μάνγκο και ρύζι που να είναι κολλώδες;» ρώτησε η ράπερ Milli τους  θεατές στο Μουσικό Φεστιβάλ Coachella στην Καλιφόρνια, καθώς απολάμβανε το επιδόρπιο στη σκηνή.

Φορώντας κόκκινο σύνολο, η 19χρονη ερμήνευσε τις επιτυχίες της «Mirror Mirror» και «Sud Pang» και έκλεισε την εμφάνισή της βγάζοντας περήφανα ένα μπολ με mango sticky rice.

Δείτε τη Milli με το μάνγκο στη σκηνή του Φεστιβάλ: 

Μετά την εμφάνισή της, το Τμήμα Πολιτιστικής Προώθησης της Ταϊλάνδης γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αίτημα ώστε το επιδόρπιο να συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Σύμφωνα με αναφορές, οι πωλήσεις του επιδόρπιου έχουν επίσης αυξηθεί από την εμφάνιση της Milli στο Φεστιβάλ στις 16 Απριλίου.

Ιδιοκτήτρια καταστήματος, στο οποίο προσφέρεται mango sticky rice δήλωσε στο Thai PBS ότι «υπήρχαν τόσες πολλές παραγγελίες mango sticky rice που δεν μπορούσε να ξεφλουδίσει αρκετά γρήγορα τα φρούτα, προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να καθαρίζει περίπου τέσσερα τελάρα μάνγκο» αντί για ένα.

Πάντως, μετά τη live εμφάνιση της ράπερ Milli, οι διαδικτυακές αναζητήσεις του mango sticky rice (κολλώδες ρύζι με μάνγκο), δημοφιλούς επιδόρπιου της Ταϊλάνδης, ανέβηκαν κατακόρυφα. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις