Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βρετανία: Τερέζα, έπαιξες κι έχασες! “Φαρμάκι” ο βρετανικός Τύπος! [pics]

Βρετανία: Τερέζα, έπαιξες κι έχασες! “Φαρμάκι” ο βρετανικός Τύπος! [pics]

Αυτό που περίμενε πως θα είναι ένας θρίαμβος, εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Μπορεί οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές που έγιναν στη Βρετανία αλλά ο στόχος χάθηκε. Η αυτοδυναμία πάει… περίπατο και εκτός από τους “φίλους” και τους “εχθρούς”, την πρωθυπουργό “σταυρώνει” και ο Τύπος.

Ήταν αναμενόμενο πως αν δεν κατάφερνε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία (για την οποία άλλωστε τα έκανε όλα) η Τερέζα Μέι θα βρισκόταν αντιμέτωπη με τη χειρότερη στιγμή της πολιτικής της καριέρας. Η στιγμή αυτή ξεκίνησε από την ώρα που τα exit polls έδειξαν ότι οι Τόρις δεν θα έχουν αυτοδυναμία.

Και ο Τύπος δεν χαρίστηκε στην πληγωμένη Μέι. «Έπαιξες, κι έχασες» ήταν το μήνυμα. Πολλά από τα πρωτοσέλιδα άλλωστε είτε κάνουν λόγο για «τζόγο» από πλευράς της πρωθυπουργού, είτε για χαμένο στοίχημα και τα περισσότερα προαναγγέλλουν το πολιτικό της τέλος.

«Στοίχημα που γύρισε μπούμερανγκ» είναι ο ένας από τους τίτλους που επέλεξε η Daily Mail, σε μια από τις εκδόσεις της. Γιατί στην επόμενη, ο τίτλος ήταν «η Τερέζα στα σχοινιά καθώς το μεγάλο της στοίχημα γυρίσει μπούμερανγκ».

Τον ίδιο (σχεδόν) επέλεξαν τόσο η Telegraph όσο και οι Financial Times αλλά και η Daily Star. Η Sun έκανε λογοπαίγνιο με το επώνυμο της πρωθυπουργού και την… έξοδό της. «Κρέμεται από ένα νήμα» ήταν ο τίτλος της Mirror.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε