Κόσμος

Yeni Safak: Με νέα NAVTEX σε Ρόδο και Καστελόριζο το Oruc Reis

Η NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία για το… σουλάτσο του Oruc Reis λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά όλα δείχνουν πως θα υπάρξει και νέα. Αυτό γράφει η εφημερίδα Yeni Safak, που απηχεί, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, τις θέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Yeni Safak, λοιπόν, γράφει τη Δευτέρα (07.09.2020) ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει το ταξίδι του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μάλιστα θα εκδοθεί και νέα NAVTEX με ισχύ έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Click4more Ερντογάν σε Μισέλ: Μαζέψτε τον Μακρόν για να βρούμε λύση με την Ελλάδα

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τη νέα NAVTEX της Τουρκίας το Oruc Reis θα κινηθεί βορειότερα απ’ ό,τι τώρα και θα φτάσει στα όρια των έξι μιλίων από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και το νέο μήνυμα να σταματήσει τις κινήσεις που προκαλούν εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την έπαυλη κολαστήριο του Τζέφρι Επστάιν στο ιδιόκτητο νησί της Καραϊβικής
Η δημοσίευση αυτών των νέων εικόνων έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Τραμπ δέχεται πιέσεις να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της για τον Τζέφρι Επστάιν
Έπαυλη Τζέφρι Επστάιν
Μήνυση κατά των ΗΠΑ κατέθεσε οικογένεια ψαρά που σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα στην Καραϊβική – Κατηγορούν την κυβέρνηση Τραμπ
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε περισσότερα από 20 πλοία στην περιοχή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 83 άτομα
Η στιγμή που σκάφος στην Καραϊβική Θάλασσα δέχεται αμερικανικό πλήγμα