Κόσμος

“Zappa”: Νέο τρέιλερ της ταινίας για τον “θεό” της κιθάρας (video)

Εν αναμονή της κυκλοφορίας στις 27 Νοεμβρίου του “Zappa” – ενός ντοκιμαντέρ για τον μη κατηγοριοποιήσιμο ροκά, συνθέτη και “θεό” της κιθάρας.

Tο Rolling Stone έδωσε στη δημοσιότητα το τελευταίο τρέιλερ της ταινίας “Zappa” που σκηνοθέτησε ο Άλεξ Ουίντερ για τον Φρανκ Ζάπα.

Το ντοκιμαντέρ – το πρώτο που έγινε με την έγκριση και τη συνεργασία του ιδρύματος που διαχειρίζεται την κληρονομιά του Ζάπα – περιλαμβάνει τόνους βίντεο τραβηγμένα στο σπίτι που για πρώτη φορά έρχονται στο φως, συνεντεύξεις και πλάνα από ζωντανές ερμηνείες τις οποίες ανέσκαψαν στο τεράστιο “θησαυροφυλάκιο” του θρυλικού μουσικού. “We were loud, we were coarse, and we were strange” λέει, off camera, ο Ζάπα για την πρώτη αντίδραση στη μουσική του.

Το “Zappa” ιχνηλατεί την καριέρα του Φρανκ Ζάπα από τότε που ήταν ένας έφηβος αυτοδίδακτος μουσικός με μια κλίση προς την αβάν γκαρντ έως την πρωτοπόρα μπάντα “Mothers of Invention” και τη μάχη που έδωσε για θέματα λογοκρισίας με το “Parents Music Resource Center”, καθώς και τα παραγωγικά χρόνια πριν τον θάνατό του.

“Ο Φρανκ ενσάρκωνε τα πάντα” λέει, στο τρέιλερ, η Ρουθ Άντεργουντ (πλήκτρα) των “Mothers of Invention”. “Δεν μπορούσες να πεις “Α, ναι, αυτό είναι ροκ εντ ρολ”. Δεν ήταν. “Είναι τζαζ”. Όχι. “Είναι ποπ”. Όχι. “Τι στο διάολο είναι;” Είναι Ζάπα”, προσθέτει.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν στη Γαλλία όταν καταπλακώθηκαν από έναν παλιό πέτρινο τοίχο
Το συνδικάτο οικοδόμων απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε εργασιακούς χώρους
Γαλλικό ασθενοφόρο