Κόσμος

«Αδερφέ, μην πας σε σχολικές εκδρομές αν θέλεις να ζήσεις!» – Νέα στοιχεία από τις τελευταίες στιγμές των παιδιών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα (VIDEO)

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για το πως έζησαν τις δραματικές στιγμές της βύθισης του πλοίου Sewol στη Νότια Κορέα οι μαθητές που βρίσκονταν σε αυτό έρχονται στο φως.

Το video που κατέγραψε ένα από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο ναυάγιο της 16ης Απριλίου έφτασε, μετά τα νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ και στην κατοχή του Associated Press.

Το υλικό που βρέθηκε στην κάρτα μνήμης του κινητού του Park Su-hyeon’s, ενός από τα παιδιά που υπάκουσαν στις εντολές του πληρώματος και δεν επέζησαν, φέρνει στο φως στιγμές αγωνίας.

Στην αρχή τα παιδιά αστειεύονται και αναρωτιούνται αν το περιστατικό θα μεταδοθεί στα δελτία ειδήσεων. “Σώστε με”, φωνάζει ένας μαθητής. Ένας άλλος προτείνει να ανεβάσουν το βίντεο στο facebook, άλλος οτι ήρθε η ώρα να εκφράσει τις τελευταίες του επιθυμίες κι άλλος οτι “αρχίζει να μοιάζει με τον Τιτανικό”.


Μαθητές ακούγονται να ψάχνουν τους καθηγητές τους και να αναρωτιούνται τι κάνει ο καπετάνιος. Το πιο συγκλονιστικό είναι πως όταν συνειδητοποιούν πως το πλοίο βυθίζεται, καταλαμβάνονται από φόβο πως θα πεθάνουν και τα περισσότερα αποφασίσουν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους για να πουν τα τελευταίας τους λόγια!

Κάποιοι ακούγονται να συμβουλεύουν τα μικρότερα αδέρφια τους να μην πάνε σε σχολικές εκδρομές αν δεν θέλουν να καταλήξουν όπως εκείνοι!

«Είμαστε τελειωμένοι. Πρέπει να πω ένα αντίο πριν πεθάνω», λέει ένα παιδί. «Μαμά, σ’ αγαπώ», αναφωνεί ένα άλλο.

«Φοβάμαι» πραγματικά, λέει ένας. «Αλήθεια βυθίζεται; Ουόου, μας δίνουν σωσίβια» λέει ένας άλλος. Άλλοι δυο αποφασίζουν να φύγουν από την καμπίνα όπου βρίσκονται και ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται συνεχώς η παράκληση να μη φύγουν από τις θέσεις τους και μόνο να φορέσουν σωσίβια!

ΠΗΓΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: DAILY MAIL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αγωνία πριν το θάνατο – Προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να σπάσουν τα τζάμια για να σωθούν – Συγκλονιστικές εικόνες από το ναυάγιο του Sewol

Ν. Κορέα: Η στιγμή που ο καπετάνιος εγκαταλείπει πλοίο και επιβάτες! – Η συγγνώμη της Προέδρου της χώρας

«Στ’ αλήθεια θα πεθάνω;»: Τα τελευταία λόγια των μαθητών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα

Φωτογραφίες που σοκάρουν! Μέσα στο πλοίο Sewol την ώρα που βυθίζεται

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας – Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία

Ν. Κορέα: Βαριές κατηγορίες σε 15 μέλη του πληρώματος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» σχετικά με ένα ενδεχόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τη σύνοδο του Αυγούστου μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πρέσκοφ
ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της 9χρονης Μέλοντι – Η μητέρα αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές
Ξεκίνησαν μαζί για ένα οδικό ταξίδι, όμως η μητέρα επέστρεψε χωρίς το παιδί και παραμένει σιωπηλή εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενώ το FBI προσπαθεί να ανασυνθέσει τις κρίσιμες ώρες του ταξιδιού
Στιγμιότυπο από βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τη Μέλοντι και τη μητέρα της στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να αποδεχθεί σχέδιο που προβλέπει εδαφικές παραχωρήσεις για την λήξη του πολέμου
Oι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να ενημέρωσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ένα πιθανό πλαίσιο ειρήνης θα απαιτούσε από την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη και να περιορίσει μέρος της στρατιωτικής της ισχύος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
15