Κόσμος

Αφγανιστάν: «Οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι να καλύπτουν το κεφάλι τους, ακόμη και με κουβέρτα» λένε οι Ταλιμπάν

Οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι στο Αφγανιστάν να καλύπτουν το κεφάλι τους, ακόμη και με μια κουβέρτα αν είναι απαραίτητο, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, προειδοποίησε σήμερα το υπουργείο Προώθησης των Ηθών.

Στις περισσότερες γυναίκες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα είχε απαγορευθεί να επιστρέψουν στην εργασία τους αφού οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο, αν και οι ισλαμιστές αναφέρουν ότι θα τους επιτραπεί μόλις πληρούνται κάποιοι όροι, όπως ο αυστηρός διαχωρισμός των φύλων στον χώρο εργασίας.

Το υπουργείο προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να εμφανίζονται στον χώρο εργασίας τους αν δεν έχουν καλυμμένο σωστά το κεφάλι τους και πρόσθεσε ότι αν δεν τηρούν αυτό τον κανόνα, θα απολύονται.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πόσο μέρος του κεφαλιού των γυναικών θα πρέπει να καλύπτεται, σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειονότητα των γυναικών ήδη φορούσε μαντίλα και όχι χαλαρά προτού καν καταλάβουν την εξουσία οι Ταλιμπάν.

«Μπορούν να φορούν το χιτζάμπ με τον τρόπο που επιθυμούν», επεσήμανε ο Μοχάμαντ Σαντίκ Ακίφ Μουχατζίρ εκπρόσωπος του υπουργείου.

Όταν ρωτήθηκε αν οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν μπούρκα, απάντησε ότι μπορούν να φορούν το κάλυμμα της επιλογής τους.

Μπορούν «να φορούν οποιουδήποτε τύπου χιτζάμπ, εξαρτάται από αυτές, όμως θα πρέπει να καλύπτονται με σωστό τρόπο (…) ακόμη κι αν χρειαστεί να φορέσουν μια κουβέρτα», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν στη Βουδαπέστη προκαλεί πονοκέφαλο στην ΕΕ: Αντιδρούν οι ΥΠΕΞ πριν τη συνάντηση με Τραμπ – «Δεν είναι ωραίο» λέει η Κάγιας Κάλας
Η πιθανή συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στη Βουδαπέστη πυροδοτεί αντιδράσεις - «Η θέση του Πούτιν είναι στη Χάγη» δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Λιθουανίας, Κεστούτις Μπούντρις
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με Τραμπ και Πούτιν στη Βουδαπέστη, αν προσκληθεί
Εκτίμησε ωστόσο ότι η Βουδαπέστη δεν είναι «το καλύτερο σημείο για αυτή τη συνάντηση» - Τραμπ και Πούτιν θα συναντηθούν στην ουγγρική πρωτεύουσα με στόχο να βρεθεί λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας
Βολοντίμιρ Ζελένσκι