Κόσμος

Αφγανιστάν : Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Καμπούλ

Οι ταλιμπάν, με γραπτό τους μήνυμα προς το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης εναντίον κτιρίου των μυστικών υπηρεσιών του Αφγανιστάν.


Η επίθεση έγινε σήμερα στην πλατεία Σενταράτ, στο κέντρο της Καμπούλ, και στο μήνυμά τους επισημαίνουν ότι “μεγάλος αριθμός” αφγανών πρακτόρων “σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε”.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δύο φρουροί σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή, που έληξε με το θάνατο των πέντε δραστών. Έξι καμικάζι έλαβαν μέρος στην επίθεση. Ο ένας ανατινάχτηκε οδηγώντας παγιδευμένο αυτοκίνητο και άλλοι πέντε σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Ένα δεύτερο αυτοκίνητο, επίσης παγιδευμένο με εκρηκτικά, βρέθηκε από την αστυνομία και εξουδετερώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν