Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν έρχονται για μένα» – Σπαρακτική έκκληση από νεαρή Αφγανή

Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν έρχονται για μένα» – Σπαρακτική έκκληση από νεαρή Αφγανή

Ακόμη ένα συγκλονιστικό βίντεο από το αεροδρόμιο της Καμπούλ κάνει το γύρω του κόσμου. Είναι η στιγμή που μια νεαρή κοπέλα, που μάλλον δεν έχει ζήσει το Αφγανιστάν υπό τους Ταλιμπάν, φωνάζει και εκλιπαρεί για βοήθεια.

Πίσω από κάγκελα και συρματοπλέγματα, η νεαρή κοπέλα φωνάζει σε Αμερικανούς στρατιώτες. Ζητά βοήθεια για να μπορέσει να φύγει από το Αφγανιστάν μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία.

«Βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια» φωνάζει συνεχώς η νεαρή γυναίκα. Φαίνεται να ακούγεται να λέει επίσης «οι Ταλιμπάν έρχονται για μένα».

Ποδοπατήθηκαν γυναίκες και παιδιά

Το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ συνεχίζεται χωρίς τέλος, αφού οι πολίτες στο Αφγανιστάν φοβούνται το νέο καθεστώς που φέρνουν οι Ταλιμπάν.

Οι εικόνες με γυναικόπαιδα να ποδοπατούνται σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν, είναι σοκαριστικές. Όπως και εκείνες που γονείς δίνουν τα παιδιά τους στα στρατιώτες για να πάρουν από τη χώρα.

Σε ένα νέο βίντεο, στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι φαίνονται οικογένειες να  έχουν πέσει στο έδαφος την ώρα που οι συγκεντρωμένοι απομακρύνονταν από τις πύλες εισόδου. Για να γίνει αυτό οι στρατιώτες έριξαν καπνογόνα  και πυροβόλησαν στο αέρα.

To αποτέλεσμα ήταν πολλά παιδιά να ποδοπατηθούν, φωνάζοντας απεγνωσμένα για βοήθεια.

  

Οπλισμένα μέλη των Ταλιμπάν γύρω από το αεροδρόμιο έχουν καλέσει αυτούς που δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εντός και γύρω από το αεροδρόμιο από την Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και των Ταλιμπάν.

Οι πτήσεις των ΗΠΑ για την απομάκρυνση πολιτών από το αεροδρόμιο της Καμπούλ διακόπηκαν για περισσότερες από έξι ώρες χθες, Παρασκευή, καθώς οι ΗΠΑ αναζητούν χώρες που προτίθενται να δεχθούν ανθρώπους που διαφεύγουν από το Αφγανιστάν. Αυτές επαναλήφθηκαν αργότερα μέσα στην μέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις