Κόσμος

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την έκρηξη στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 18 νεκροί

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση αυτοκτονίας που διαπράχθηκε σήμερα εναντίον ενός εκπαιδευτικού κέντρου στην Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία σύντομα ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η έκρηξη σημειώθηκε αργά το απόγευμα κοντά σε ένα κέντρο επιμόρφωσης για φοιτητές, σε συνοικία στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, δήλωσε ο Τάρεκ Αριάν, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

«Ένας καμικάζι που ήθελε να εισέλθει σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο αναγνωρίστηκε από τους φρουρούς. Πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον δρόμο που οδηγούσε στο κέντρο, προτού καταφέρει να μπει», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν, είπε ο Αριάν, ο οποίος είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 13 νεκρούς και 30 τραυματίες.

Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στους λογαριασμούς του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε ότι ο δράστης «κατευθύνθηκε προς μία συγκέντρωση (…) στην Καμπούλ, όπου πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στη ζώνη του».

Σε ένα βίντεο, που τραβήχτηκε στο σημείο της επίθεσης και μεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται πολλά πτώματα να κείτονται σε έναν δρόμο, την ώρα που τραυματίες μεταφέρονται εκτός της περιοχής.

Ένας εργαζόμενος στο κέντρο επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του κτιρίου.

«Βρισκόμουν σε απόσταση 100 μέτρων από το κέντρο, όταν μια έκρηξη με έριξε στο έδαφος. Σηκώθηκε σκόνη και καπνός κάλυψε τα πάντα γύρω μου», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλί Ρέζα, ένας κάτοικος της συνοικίας, προσθέτοντας πως «όλα τα θύματα είναι φοιτητές που περίμεναν να μπουν» στο κτίριο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 2
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1