Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άφησαν να τη σκοτώσει – Αγνόησαν τις εκκλήσεις για βοήθεια και τη στραγγάλισε

Άφησαν να τη σκοτώσει – Αγνόησαν τις εκκλήσεις για βοήθεια και τη στραγγάλισε

Εκτός καθηκόντων δύο αστυνομικοί που δεν ανταποκρίθηκαν κατάλληλα στην κλήση για βοήθεια από την 22χρονη Tonie Wells.

“Θα με σκοτώσει” ήταν τα λόγια της 22χρονης Tonie Wells ουρλιάζοντας στο τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί Wing Hong Lau και Wael Jaber πήγαν σπίτι της Tonie αλλά δεν βγήκαν ποτέ από το περιπολικό.

“Είναι μπλεγμένο. Αν είχαν κάνει κάτι δεν θα είχε συμβεί”, δήλωσε ο 21χρονος οικογενειακός της φίλος Victor Brown. H Tonie κάλεσε τις αρχές γύρω στις 9 το πρωί της Τετάρτης για να αναφέρει τον 29χρονο άντρα της Barry Wells που φερόταν περίεργα.

Ο Lau και ο Jaber απάντησαν λίγο αργότερα αλλά ποτέ δεν έφτασαν στην πόρτα του σπιτιού της. Οι δύο αστυνομικοί υποστήριξαν ότι έλαβαν ατελείς πληροφορίες όταν τους είπαν να τσεκάρουν την Tonie Wells.

“Οι ελλιπείς πληροφορίες μπορεί να προκάλεσαν σημαντική καθυστέρηση στην ανταπόκριση” ανέφερε πηγή από την αστυνομία. “Στην τελική όμως δεν έλεγξαν ποτέ την κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούσαν και να τη σώσουν. Αποφάσισαν να το “παίξουν” στην τύχη και συνέβη αυτό”.

Η αδιαφορία οδήγησε στον θάνατο

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν για μια ακόμα φορά στο σπίτι του ζευγαριού στο Sterling Place μια ώρα αργότερα. Αυτή τη φορά από τους γείτονες που άκουσαν τη 2χρονη κόρη της Tonie να ουρλιάζει από το διαμέρισμα. Οι αξιωματικοί που ανταποκρίθηκαν στην κλήση βρήκαν την 22χρονη στη σκάλα του υπογείου. Είχε μελανιές γύρω από τον λαιμό της. Φαινόταν να έχει στραγγαλιστεί.

“Ήταν απλά μαζί μας για τις διακοπές” δήλωσε η 46χρονη θεία της Katherine Rivera. “Θρηνούμε”. Αποκάλυψε ότι η οικογένεια προετοιμαζόταν να μιλήσει στις αρχές για ενδοοικογενειακή βία με την ελπίδα να τη σώσουν. “Αν αυτό που συνέβη στην ανιψιά μου μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλο, τότε θα κάνουμε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσουμε κάποιον άλλο. Η ζωή της θα σημαίνει ότι είχε κάποιο σκοπό”.

Ο αξιωματικός James O’Neill επέκρινε τη στάση των δύο αστυνομικών. “Πάντα μιλάω για το πόσο περήφανος είμαι από τους αξιωματικούς μας. Αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν βάσει των προτύπων και θα το διερευνήσουμε πλήρως”. “Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό ή αποδεκτό ότι οι αξιωματικοί που ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό δεν βγήκαν από το περιπολικό”, δήλωσε ο τοπικός άρχοντας Eric Adams.

Πηγή: Nydailynews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις