Κόσμος

Άγνωστος καθοδηγούσε με μηνύματα τον βομβιστή αυτοκτονίας του Άνσμπαχ

Ο νεαρός Σύρος που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους, είχε επηρεαστεί από έναν άγνωστο με τον οποίο αντάλλαζε μηνύματα μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

“Είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι ένα άλλο πρόσωπο, όπου κι αν ήταν την ώρα της κλήσης, της συνομιλίας, επηρέασε σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο δράστης” είπε ο Χέρμαν, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του κρατιδίου.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων έληξε “ακριβώς πριν την επίθεση”, πρόσθεσε. Ο 27χρονος, που έφτασε στη Γερμανία πριν από δύο χρόνια και είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα, πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε έξω από τον χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη ένα μουσικό φεστιβάλ. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο ίδιος και τραυματίστηκαν άλλοι 15 άνθρωποι. Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν τον βοήθησε κάποιος στην κατασκευή της βόμβας και αν η πυροδότηση έγινε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, κάτι που θα σήμαινε ότι στόχος του ήταν να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

“Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης δεν ήθελε να πυροδοτήσει τη βόμβα εκείνη τη στιγμή”, είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας. Στο κινητό τηλέφωνο του 27χρονου βρέθηκε ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν ντίζελ, υδροχλωρικό οξύ, αλκοόλ, μπαταρίες, νέφτι και χαλίκια —τα ίδια υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί και στη βόμβα— ενώ σε έναν υπολογιστή εντοπίστηκαν φωτογραφίες και βίντεο που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ