Κόσμος

Άγριες φονικές συμπλοκές στο Τσαντ

Οι συγκρούσεις έγιναν μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών του FPRN, στην ανατολική περιοχή του Τσάντ και 105 αντάρτες έπεσαν νεκροί.

Oι συγκρούσεις ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές του στρατού και των ανταρτών στην ανατολική περιοχή του Τσαντ στις 24 και τις 26 Απριλίου είχαν ως συνέπεια το θάνατο 105 ανταρτών και ενός στρατιώτη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Τσαντ Κεντελάχ Γιουνούς.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Εθνική Αντίσταση (FPRN) επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Αντούμ Γιακούμπ είχε απώλειες που ανέρχονται σε “105 νεκρούς και 62 αιχμαλώτους”, δηλώνει ο Κεντελάχ Γιουνούς στην σχετική ανακοίνωση.

“Ο στρατός έχασε έναν μάρτυρα και είχε και οκτώ τραυματίες”, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. Είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται επίσημο ανακοινωθέν για το θέμα των μαχών.

Ο επικεφαλής του FPRN υπενθύμισε ότι “υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες και από τις δύο πλευρές” από τις συγκρούσεις της 24ης Απριλίου που εκτιλήχθηκαν κοντά το Φορ Ντζαχανάμε, περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Τσαντ με το Σουδάν.

Την ίδια μέρα, αξιωματούχος της κυβέρνησης εξήγησε ότι ο στρατός αποφάσισε να “εκκαθαρίσει τη ζώνη” στα ανατολικά της χώρας όπου το FPRN ” επί αρκετό καιρό…τοποθετεί νάρκες” προκαλώντας θύματα τόσο μεταξύ των πολιτών όσο και μεταξύ του στρατού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
5
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι