Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αίγυπτος: Ήθελαν να σκοτώσουν τον υπουργό Εσωτερικών (VIDEO)

Ο υπουργός Εσωτερικών Μοχαμεντ Ιμπραήμ. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο υπουργός Εσωτερικών Μοχαμεντ Ιμπραήμ. ΦΩΤΟ REUTERS

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε το πρωί η αυτοκινητοπομπή του υπουργού Εσωτερικών της Αιγύπτου. 10 άτομα τραυματίστηκαν.

Δύο άτομα που προσπάθησαν να δολοφονήσουν στο Κάιρο τον υπουργό Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ σκότωσε η αιγυπτιακή αστυνομία.

Η επίθεση εναντίον του υπουργού έγινε στις 11.30 ώρα Ελλάδος και δύο ώρες αργότερα ο υπουργός εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση και κατήγγειλε μια “δειλή απόπειρα” δολοφονίας σε βάρος του.

Ο υπουργός δήλωσε πως μια “βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως”, πως “τέσσερα οχήματα” της αυτοκινητοπομπής του καταστράφηκαν και πως υπάρχουν “πολλοί τραυματίες” μεταξύ των σωματοφυλάκων του.

“Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν”

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η επίθεση αυτή σηματοδοτεί την αρχή “ενός νέου κύματος τρομοκρατίας”, ο Μοχάμεντ Ιμπραήμ δήλωσε: “Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή. Πρόσθεσε πως οι πολίτες πρέπει να προσέχουν, αλλά τόνισε πως οι αρχές θα κερδίσουν τη μάχη.

Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσαν νωρίτερα ότι η αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαινε ο υπουργός, έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο – εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Κάιρο έπειτα από πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός δεν τραυματίσθηκε, όμως υπάρχουν τουλάχιστον 10 τραυματίες από την επίθεση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νασρ Σίτι, όπου βρίσκεται η κατοικία του υπουργού, λίγο έξω από το κέντρο του Καΐρου. Ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της επίθεσης δήλωσε πως αυτόπτες μάρτυρες του είπαν πως είδαν ένα αυτοκίνητο να εκρήγνυται ενώ βρισκόταν κοντά το αυτοκίνητο που μετέφερε τον υπουργό.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ωστόσο αργότερα πως δεν επρόκειτο για παγιδευμένο αυτοκίνητο, αλλά για βόμβα την οποία οι δράστες έριξαν από ένα κτίριο.

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη στρατηγικής σημασίας του Ευ. Βενιζέλου στην Αίγυπτο

Αίγυπτος: Επικόπτερα του στρατού βομβαρδίζουν σπίτια ισλαμιστών – 15 νεκροί

Αίγυπτος: Έκλεισαν ήδη ένα ισλαμιστικό κανάλι – Eπόμενος στόχος το Al Jazeera

Διαδηλώσεις σε όλη την Αίγυπτο θα κάνουν αύριο οι οπαδοί του Μόρσι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε