Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αλεξάντερ Ουάνγκ: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση ο Νεοϋορκέζος σχεδιαστής (pics)

Αλεξάντερ Ουάνγκ: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση ο Νεοϋορκέζος σχεδιαστής (pics)
Φωτογραφία video grab

Προς τα τέλη του περασμένου έτους, ο Αλεξάντερ Ουάνγκ βρέθηκε αντιμέτωπος με σειρά κατηγοριών για σεξουαλικές επιθέσεις. Το μοντέλο Όουεν Μούνεϊ τον κατηγόρησε για ανάρμοστη συμπεριφορά σε κλαμπ της Νέας Υόρκης το 2017 και η αποκάλυψη οδήγησε σε κύμα καταγγελιών εναντίον του γνωστού σχεδιαστή μόδας.

Πολλοί παρόμοιοι ισχυρισμοί υποβλήθηκαν και κοινοποιήθηκαν ανώνυμα από το @shitmodelmanagement, λογαριασμό στο Instagram αφιερωμένο στη δημοσίευση περιστατικών εκμετάλλευσης στον χώρο της βιομηχανίας της μόδας. Οι ισχυρισμοί ενισχύθηκαν αργότερα από τον λογαριασμό Diet Prada Instagram. Σημειώνεται ότι ο Όουεν Μούνεϊ στις αναρτήσεις του δεν ανέφερε το όνομα του Αλεξάντερ Ουάνγκ, έκανε λόγο για «πολύ διάσημο σχεδιαστή μόδας». σύντομα όμως οι ισχυρισμοί συνδέθηκαν με τον γεννημένο στο Σαν Φρανσίσκο, από γονείς από την Ταϊβάν, σχεδιαστή μόδας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diet Prada ™ (@diet_prada)

Οι συζητήσεις γύρω από το θέμα είχαν από τότε σε μεγάλο βαθμό σταματήσει. Ο σχεδιαστής αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ως «αβάσιμους και τρομερά ψευδείς» σε δήλωσή του και ζήτησε νομική εκπροσώπηση.

Εν τω μεταξύ, η Λίζα Μπλουμ, δικηγόρος για τα δικαιώματα θυμάτων υψηλού προφίλ, ανέλαβε τις υποθέσεις δέκα ανδρών με κατηγορίες εναντίον του Αλεξάντερ Ουάνγκ. Όλοι εκτός από έναν, προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ο Ντέιβιντ Κάσαβαντ, στιλίστας και υπεύθυνος αρχείου μόδας από τη Νέα Υόρκη σε δηλώσεις του στους New York Times υποστήριξε ότι σχεδιαστής μόδας τον πλησίασε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μπρούκλιν τον Ιανουάριο του 2017 και του έβγαλε τα ρούχα.

 

«Ήμουν προφανώς σε ευάλωτη κατάσταση» είπε ο καταγγέλλων σημειώνοντας ότι ήταν μεθυσμένος.

«Πρόθεσή του Αλεξάντερ Ουάνγκ», όπως τόνισε, «ήταν να τον ταπεινώσει» και κατηγόρησε τον σχεδιαστή μόδας ότι και «άλλη φορά προσπάθησε να τον γδύσει σε άλλο κλαμπ».

«Ακόμα κι αν είναι σε πάρτι πολύ αργά το βράδυ, δεν νομίζω ότι είναι φυσιολογική συμπεριφορά» πρόσθεσε.

Ο σχεδιαστής μόδας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς μέσω επιστολής που εστάλη στην εφημερίδα «The New York Times» από τον δικηγόρο του, Έρικ Μ. Τζορτζ.

Στην επιστολή διατυπώνονται κατηγορίες εναντίον του στυλίστα και σημειώνεται ότι ο Ντέιβιντ Κάσαβαντ είχε «αδιαμφισβήτητη προσωπική έχθρα για πολλά χρόνια εναντίον του κ. Ουάνγκ».

Σε απάντηση, η δικηγόρος του Κάσαβαντ, Λίζα Μπλουμ είπε: «Ο κ. Κάσαβαντ εμμένει στη μαρτυρία του». Έκανε επίσης λόγο για «γελοίες, προσωπικές επιθέσεις» του Αλεξάντερ Ουάνγκ που λένε πολλά για εκείνον.

Δεν αισθάνθηκα ότι υπήρξε η κατάλληλη απάντηση από τη βιομηχανία της μόδας, είπε ο Ντέιβιντ Κάσαβαντ για τις καταγγελίες που διατύπωσε σε βάρος του Ουάνγκ.

«Το καταλαβαίνω ήταν κυρίως ανώνυμες, οπότε όλα καλά. Όμως εδώ είμαι. Κάθομαι ενώπιον σας, λέω ποιος είμαι, δεν είμαι πλέον ανώνυμος» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις