Κόσμος

Αμερικανικές κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες πετρελαίου που προμηθεύουν τη Συρία με “μαύρο χρυσό” από το Ιράν, παραβιάζοντας το εμπάργκο του ΟΗΕ κατά της Τεχεράνης, επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές κυρώσεις αφορούν σε έξι φυσικά πρόσωπα και τρεις εταιρείες από τη Ρωσία, που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες στις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στη Συρία.

Μεταξύ των εταιρειών είναι δύο ρωσικές εταιρείες, η Global Vision Group και η Promsyrioimport, ενώ στα φυσικά πρόσωπα συμπεριλήφθηκε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Promsirjoimport, ο Αντρέι Ντογκάγιεφ. Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Russian oil
Reuters – Russian Oil producer Gazprom Neft

Όπως δήλωσε σε ξεχωριστή τηλεφωνική ενημέρωση η εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, οι αρχές των ΗΠΑ αποκάλυψαν ένα κονσόρτσιουμ πωλήσεων ιρανικού πετρελαίου μέσω ρωσικών εταιρειών στην Συρία, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον.

Εκτός από τις δύο ρωσικές εταιρείες και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της μίας, κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε δύο υπηκόους του Ιράν, σ’ έναν Λιβανέζο, ένα Σύρο και έναν Ιρακινό, καθώς και στην εταιρεία Tadbir Kish Medical and Pharmaceutical που έχει την έδρα της στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, η ρωσική εταιρεία Global Vision Group και ο Σύρος υπήκοος Αμέρ Αλσιβίκι, ο οποίος με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η Ουάσιγκτον είναι και ο ιδιοκτήτης της εν λόγω επιχείρησης, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του κονσόρτσιουμ πώλησης πετρελαίου στην Συρία, αλλά και στην οικονομική ενίσχυση στο τμήμα των ειδικών δυνάμεων “Αλ – Κουντς” που ανήκει στο ιρανικό ένοπλο σώμα “Φρουροί της Επανάστασης”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για τις διαρροές από τη «συνάντηση ειρήνης» με τον βασιλιά Κάρολο – Κοκτέιλ στη βεράντα και διπλωματία σε κρίση
Το στρατόπεδο των Σάσσεξ έκανε λόγο προσπάθεια υπονόμευσης ενός εύθραυστου διαλόγου επαναπροσέγγισης με την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην επαρχία Μαλούκου στην Ινδονησία - Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι
Το απέραντο ινδονησιακό αρχιπέλαγος βιώνει συχνούς σεισμούς λόγω της θέσης του στο «Δακτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, ένα τόξο έντονης σεισμικής δραστηριότητας όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες
Σεισμός στην Ινδονησία
Αυτή είναι η 24χρονη που παρέσυρε και σκότωσε η σύζυγος του CEO της Lufthansa στη Σαρδηνία
Η Gaia Costa εργαζόταν ως μπέιμπι σίτερ στην Κόστα Σμεράλντα, ήταν ζωντανή όταν έφτασαν οι διασώστες μετά την παράσυρση, τα τραύματά της όμως ήταν πολύ σοβαρά και τελικά η 24χρονη κατέληξε
Gaia Costa
2