Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν το διάλογο

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι είναι “αποφασισμένοι” να συνεχίσουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις τους, τις οποίες επανέλαβαν στα τέλη Ιουλίου.

Ο Κέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι δήλωσε ότι “θα συναντηθεί σύντομα” με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις”, δήλωσε ο Κέρι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι.

Ο αμερικανός υπουργός συνεχάρη τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για τη “σοβαρότητα” που επέδειξαν “αρχίζοντας συνομιλίες” και “παρίρνοντας και οι δυο προσωπικά πολιτικά ρίσκα”.

Ο Κέρι συναντήθηκε στο Παρίσι με υπουργούς του Αραβικού Συνδέσμου, τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

“Η υποστήριξη του Αραβικού Συνδέσμου για μια οριστική λύση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης είναι πολύ σημαντική ώστε να υπάρξουν ο δυναμισμός και η ενέργεια που απαιτούνται για τη θετική έκβαση των συνομιλιών αυτών”, δήλωσε ο Κέρι.

Ωστόσο, παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι “μέχρι τώρα δεν έχει σημειωθεί πρόοδος”. Τους ισχυρισμούς αυτούς απορρίπτουν κατηγορηματικά αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου του Κέρι, δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη ισραηλινή εποικιστική πολιτική αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Έσπασε» η εκεχειρία, ρουκέτα κατά του Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί σκότωσαν μωρό 18 μηνών – Τραυματίστηκαν τα αδέρφια του

Ξερίζωσαν δεκάδες ελιές και έκαναν γκράφιτι

Βομβαρδίζουν τη Δαμασκό οι Ισραηλινοί – Στόχος πύραυλοι από το Ιράν για τη Χεζμπολάχ (ΦΩΤΟ, VIDEO)


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε