Κόσμος

Άμεσα σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές που κάνουν τον Πούτιν… παντοτινό πρόεδρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα, το οποίο ορίζει ότι οι συνταγματικές αλλαγές στην Ρωσία τίθενται σε ισχύ από αύριο 4 Ιουλίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Με το ίδιο διάταγμα δίνεται εντολή να δημοσιευθεί επίσημα και χωρίς καθυστέρηση μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τις αλλαγές που έχουν γίνει, στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Οι Ρώσοι πολίτες ενέκριναν τις συνταγματικές αλλαγές, που δίνουν το δικαίωμα στον πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στην προεδρία έως το 2036, σε ποσοστό 77,92%, εν αντιθέσει με το 21,27% που είπε «όχι» σ’ αυτές.

Click4more: Υπονοούμενα ΕΕ και ΗΠΑ για πιθανή νοθεία στην ψηφοφορία που ανέδειξε τον Πούτιν “ισόβιο” Πρόεδρο

Η συνταγματική αναθεώρηση εκτός του ότι δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο να ασκήσει καθήκοντα του για δύο ακόμη εξαετείς θητείες, εμπεριέχει αναφορά περί «πίστης στον Θεό» και την απαγόρευση γάμου μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2