Κόσμος

Αν δεν ταιριάζανε… Υποτιμητικό σχόλιο του υποψήφιου αντιπροέδρου του Τραμπ για τους Μεξικανούς

Το υποτιμητικό σχόλιο του Μάικ Πενς, υποψηφίου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικανικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, για το Μεξικό, “Mexican thing”, προκάλεσε την άσκηση σφοδρής κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σχόλιο έγινε στη διάρκεια της πρόσφατης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Μάικ Πενς και του υποψηφίου αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, Τιμ Κέιν το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κέιν αναφέρθηκε στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιούνιο του 2015, κατά την οποία ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος κατηγόρησε το Μεξικό ότι στέλνει εγκληματίες προκειμένου να ζήσουν στις ΗΠΑ, προκαλώντας θυμό τόσο στους Μεξικανούς, όσο και στους μεξικανικής καταγωγής Αμερικανούς.

Ο Πενς, κυβερνήτης της Ιντιάνα, αντιδρώντας στη φραστική επίθεση από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο της Χίλαρι Κλίντον απευθύνθηκε στον Κέιν λέγοντας: “Επικαλείστε αυτό το ασήμαντο θέμα με το Μεξικό πάλι….”

Το σχόλιο αυτό του Πενς προκάλεσε την άσκηση δριμείας κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στους Ισπανόφωνους ψηφοφόρους η Κλίντον προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ σε αρκετές δημοσκοπήσεις, με τις προεδρικές εκλογές ν’ απέχουν μόλις 33 ημέρες.

“Μάικ Πενς σ’ ευχαριστώ που κατεβάζεις ακόμη πιο χαμηλά το επίπεδο των επαναλαμβανόμενων φραστικών επιθέσεων του Τραμπ κατά των Μεξικανών. Τα λόγια σου, λένε πολλά και για σένα,” τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο χρήστης Ρικ Μίλερ.

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε σε ηλεκτρονικό αίτημα του Reuters, προκειμένου να σχολιάσει τις αναρτήσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σχόλιο αυτό του Πενς ήταν το πιο πρόσφατο μιας σειράς σχολίων και προεκλογικών εξαγγελιών του Ντόναλντ Τραμπ, που μεγαλώνουν την πολιτική απόσταση μεταξύ του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και των Μεξικανών ψηφοφόρων στις ΗΠΑ.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε στην αρχή ότι θα προχωρήσει στην απέλαση εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ. Μετά δήλωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην απέλαση αυτών που έχουν διαπράξει εγκλήματα, αλλά και στην απέλαση όσων ζουν στις ΗΠΑ, μετά την επέκταση της βίζας παραμονής τους.

Ο Τραμπ, που χρησιμοποιεί ευρέως το Twitter, προσπάθησε να προσεγγίσει τους Ισπανόφωνους ψηφοφόρους στις 5 Μαΐου, ημέρα αργίας στο Μεξικό, με τη δημοσίευση φωτογραφίας στην οποία ο ίδιος έτρωγε μεξικανικά τάκος στο γραφείο του και με το σχόλιο: “Αγαπώ τους Ισπανόφωνους…”

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αστέγους της Ουάσινγκτον: Μετά την εθνοφρουρά έρχονται πρόστιμα και χειροπέδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η οποία σύμφωνα με έρευνες δείχνει πως δεν έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων
Ντόναλντ Τραμπ 11
Νετανιάχου: «Το Ιράν διατηρεί ακόμη 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου παρά τους βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ζητά να γίνει επαλήθευση σχετικά με την ποσότητα του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν - Η ιρανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκαλύψει τα στοιχεία
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 6
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία 3
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 2