Κόσμος

Αναμνηστική πλάκα για τον δολοφονηθέντα πολιτικό Μπορίς Νεμτσόφ

Στη Μόσχα και συγκεκριμένα στο σπίτι στο οποίο ζούσε ο Ρώσος πολιτικός Μπορίς Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, τοποθετήθηκε αναμνηστική πλάκα.

Στην τελετή των εγκαινίων της αναμνηστικής πλάκας παρευρέθηκαν μερικές δεκάδες άτομα. Ο γιός του Νεμτσόφ Αντόν τοποθέτησε την πλάκα στην αψίδα που οδηγεί στο προαύλιο του σπιτιού, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Πρόσφατα οι αρχές της Μόσχας είχαν εγκρίνει την τοποθέτηση της αναμνηστικής πλάκας στην οδό Μάλαγια Ορντίνκα 3.

Στις 27 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε τελετή μετονομασίας ενός τμήματος της οδού στην οποία βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία. Μπροστά στη ρωσική πρεσβεία δημιουργήθηκε η πλατεία Μπορίς Νεμτσόφ – Boris Nemtsov Plaza.

«Σύντομα στην Μόσχα, στο σπίτι στο οποίο ζούσε , θα τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα, αλλά η άρχη έγινε εδώ στην Ουάσγικτον» είχε δηλώσει τότε κατά την διάρκεια τελετής, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπορίς Νεμτσόφ, Βλαντίμιρ Καρά–Μουρζά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 1