Κόσμος

Αναρχικοί πίσω από την έκρηξη στη Ρώμη;

Προς τον αναρχικό χώρο στρέφονται οι πρώτες έρευνες μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από ταχυδρομείο της Ρώμης, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε πλαστική σακούλα και σε κλειστό κουτί, σε πάρκινγκ ταχυδρομείου, στην περιοχή Αβεντίνο της Ρώμης.
Όλη η περιοχή έχει εκκενωθεί και η αστυνομία συνεχίζει να διεξάγει έρευνες. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά προκλήθηκε φόβος σε όλους τους εργαζόμενους στα γραφεία του ταχυδρομείου.
Η όλη τεχνική που χρησιμοποιήθηκε θυμίζει επιθέσεις του αναρχικού χώρου σε γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων, οι οποίες σημειώθηκαν τα περασμένα χρόνια.
Η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε επίσημα έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών της έκρηξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε άλλη χώρα θα σταλούν τα «μαύρα κουτιά» του Falcon με τον Λίβυο αντιστράτηγο που σκοτώθηκε στη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
«Η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του καταγραφέα δεδομένων πτήσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέο χάρτη του σύμπαντος από το διαστημικό τηλεσκόπιο «SPHEREx» – Μαγεύουν οι εικόνες από τον «Γαλαξία»
Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συνέλεξαν από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου, για να μελετήσουν πώς έχουν αλλάξει οι γαλαξίες κατά τη διάρκεια της σχεδόν 14 δισ. ετών ιστορίας του σύμπαντος
γαλαξίας
Προκλητική απάντηση Ερντογάν στην τριμερή Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου: «Δεν θα παραβιαστούν τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»
«Δεν έχουμε πέσει θύματα των παιχνιδιών τους, δεν έχουμε υποκύψει σε προκλήσεις και δεν θα πέσουμε θύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν