Κόσμος

Ανατροπές φέρνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το Brexit!

Η εκστρατεία που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται να επανακτά οριακό προβάδισμα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χθες.

Μια σφυγμομέτρηση της δημοσκοπικής εταιρείας YouGov που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times έδειξε πως η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ επανέκτησε οριακό προβάδισμα (44% – 43%) έναντι όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ (Brexit).

Στην τελική ευθεία

“Μπαινουμε στην τελευταία εβδομάδα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (Πέμπτη 23 Ιουνίου) και παρατηρείται μια μεταστροφή της δυναμικής η οποία εμφανίζονταν να κυριαρχεί”, δήλωσε ο Άντονι Γουέλς, διευθυντής της YouGov.

Η δημοσκόπηση βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, με την εφημερίδα όμως να σχολιάζει ότι η μεταστροφή αυτή δεν αποτύπωσε τις αντιδράσεις από την δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανοδική τάση των ποσοστών υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ αποτελεί μια αντανάκλαση των αυξανόμενων ανησυχιών ανάμεσα στους ψηφοφόρους για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα επιφέρει ένα Brexit.

Μια άλλη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύτηκε το Σάββατο και διεξήχθη την Τετάρτη και την Πέμπτη κατέγραψε μειωμένο προβάδισμα δύο μονάδων υπέρ του Brexit.

Σε μια τρίτη δημοσκόπηση της εταιρείας Survation που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Observer φέρνει το ποσοστό υπέρ της παραμονής στο 45% έναντι 42% που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης. Προηγούμενη δημοσκόπηση του Survation, που είχε δημοσιευθεί την Πέμπτη, λίγη ώρα πριν από τη δολοφονία της Τζο Κοξ, έδινε στο 42% το «In» και στο 45% το «Out».

Παράλληλα, μια τέταρτη δημοσκόπηση της Opinium καταγράφει τα ποσοστά και των δύο εκστρατειών στο 44%.

Η εφημερίδα Mail τάχθηκε δημοσίως υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, ενώ η Sunday Times κάλεσε τους αναγνώστες της να ψηφίσουν υπέρ του Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry 50