Κόσμος

Άνγκελα Μέρκελ: Οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν ακόμα τον καλλωπισμό της

Μια αποκάλυψη για την πρώην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, που προκαλεί εντύπωση ίσως και την ενόχληση πολλών Γερμανών φορολογούμενων κάνει το Tagesspiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναπαράγει το POLITICO, η Άνγκελα Μέρκελ παρότι αποχώρησε από την θέση της ως Καγκελάριος το 2021 έχει χρεώσει 55.000 τους φορολογούμενους για την κόμμωσή της και το μακιγιάζ της.

Η Μέρκελ δεν κράτησε την ίδια μακιγιέζ που είχε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ζητεί από ειδικούς στον χώρο να την καλλωπίσουν τόσο για τις ιδιωτικές όσο και για τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Μέχρι στιγμής έγινε γνωστό ότι έχει ξοδέψει 17.200 ευρώ το 2023 και 37.780 το 2022.

Και ο διάδοχός της όμως Όλαφ Σολτς έχει ξοδέψει για τους ίδιους λόγους 21.808 ευρώ το 2023 και 39.910 το 2022.

Σύμφωνα επίσης με έρευνα που έγινε μόνο το 2022 τα μέλη της κυβέρνησης Σολτς ξόδεψαν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τους ίδιους λόγους ποσό που υπερέβη όσα ξοδεύτηκαν το 2021 κατά 80%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση