Κόσμος

“Hurriyet” για Νίκο Αναστασιάδη: Έριχνε καρέκλες στο Μοντ Πελεράν!

- Τούρκος αρθρογράφος αναφέρει στο ρεπορτάζ του ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου έριχνε καρέκλες κατά τις συνομιλίες για το Κυπριακό
- “Οι άνθρωποί του, εξήγησαν στον αμήχανο Ακιντζί και στα μέλη της τουρκικής ομάδας ότι αυτή ήταν η τυπική του συμπεριφορά”
- “Ο Ακιντζί είπε ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια εδαφική διευθέτηση που θα άφηνε μόνο το 29,2 τοις εκατό του νησιού στους Τουρκοκυπρίους”

Σε ένα απαξιωτικό δημοσίευμα της για Νίκο Αναστασιάδη, η τουρκική εφημερίδα “Hurriyet” αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα… οξύθυμο τον Πρόεδρο της Κύπρου, ο οποίος έφτασε σε σημείο να πετάξει καρέκλες!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Τούρκος αρθρογράφος, Yusuf Kanli, της εφημερίδας “Hurriyet”, ο Νίκος Αναστασιάδης… έριχνε καρέκλες, χωρίς να αναφέρει -στην περίπτωση που η αναφορά του δεν είναι ψεύτικη- ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου, αν έριξε καρέκλες, το έπραξε επειδή τον πρόδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί. 

“Σε πολλές περιπτώσεις”, γράφει ο εν λόγω αρθρογράφος, “ιδιαίτερα στις 10 Νοεμβρίου, οι συνομιλίες έφθασαν στο χείλος της κατάρρευσης, με τον Αναστασιάδη να φωνάζει στα μέλη της ομάδας του και να ρίχνει τις καρέκλες γύρω του. Οι άνθρωποί του εξήγησαν στον αμήχανο Ακιντζί και στα μέλη της τουρκικής ομάδας ότι αυτή ήταν η τυπική του συμπεριφορά”.

Συνεχίζει ο εν λόγω αρθρογράφος: “Εκείνη τη στιγμή, όταν οι συνομιλίες φαινόταν να είναι στο αδιέξοδο, ο Ακιντζί περπάτησε το έξτρα μίλι και έθεσε στο διαπραγματευτικό τραπέζι μία υποχώρηση-ορόσημο. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ο Ακιντζί είπε ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια εδαφική διευθέτηση που θα άφηνε μόνο το 29,2 τοις εκατό του νησιού στους Τουρκοκυπρίους, σχεδόν επτά ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από ό, τι έχουν αυτή τη στιγμή”.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, παράγοντας του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας, του είπε ότι η πρόταση του Ακιντζί ήταν εντελώς απαράδεκτη και είναι με ακρίβεια όπως την περιέγραψε η ελληνική πλευρά. Εδινε το δικαίωμα μόνο σε 65 χιλιάδες Ελληνοκύπριους να επιστρέψουν στις εστίες τους.

ΠΗΓΕΣ: mignatiou.com, Hurriyet Daily News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1