Κόσμος

Απειλεί ο Ερντογάν: Δεν θα παραμένουμε σιωπηλοί για τα νησιά

Απειλητικός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το θέμα της κυριαρχίας των νησιών είναι αμφιλεγόμενο, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, παίρνοντας την σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Να μη μας αναγκάσουν να ανοίξουμε το θέμα προς συζήτηση» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας την Ελλάδα πως θα απευθυνθεί «στο υψηλότερο επίπεδο» για το θέμα των, ελληνικών, νησιών, τα οποία η Τουρκία θεωρεί αμφιλεγόμενο ζήτημα!

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγιναν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όμως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν: «Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα.

Ως προς αυτό, ο υπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί.

Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ αναχαίτισε το τελευταίο πλοίο του Global Sumud Flotilla που πήγαινε στη Γάζα - Βίντεο με το ρεσάλτο στο «Marinette»
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είχε προειδοποιήσει προηγουμένως το Marinette ότι «η προσπάθειά του να εισέλθει σε ενεργή ζώνη μάχης και να παραβιάσει τον αποκλεισμό θα αποτραπεί»
Global Sumud Flotilla
4
Η Χαμάς χρειάζεται «ακόμα λίγο χρόνο» για να εξετάσει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα - Πλησιάζει τον θύλακα το τελευταίο πλοίο του Global Sumud Flotilla
«Η Χαμάς συνεχίζει τις διαβουλεύσεις της που αφορούν το σχέδιο του Τραμπ και έχει ενημερώσει τους μεσολαβητές ότι οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη και απαιτούν λίγο ακόμα χρόνο», δήλωσε αξιωματούχος
Ένοπλοι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας 1
Politico: Το «drone wall» της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν τρίζει πριν καν στηθεί – Γιατί διχάζει τους Ευρωπαίους
Το φιλόδοξο τείχος της Κομισιόν εμφανίζει ρωγμές, προσκρούοντας στην πραγματικότητα της ΕΕ την ώρα που τα περιστατικά με τα drones πληθαίνουν και τείνουν να γίνουν καθημερινότητα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
Ξέσπασε ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας κατά των ακτιβιστών του Global Sumud Flotilla - «Είναι τρομοκράτες, δείτε τους»
«Αυτοί είναι οι τρομοκράτες, υποστηρικτές των δολοφόνων, ήρθαν για τη Γάζα, για τους τρομοκράτες» ακούγεται να λέει σε βίντεο ο Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ
5
Ελεύθεροι οι Ιταλοί βουλευτές που συμμετείχαν στην αποστολή του Global Sumud Flotilla - Θα αναχωρήσουν από το Ισραήλ εντός της μέρας
Μέλη των ιταλικών συνδικάτων απεργούν για όλο το 24ωρο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα μέλη του Global Sumud Flottilla που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζας και για να εκφράσουν την καταδίκη τους για την αναχαίτισή του
Άνθρωποι κρατούν παλαιστινιακές σημαίες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από το Κολοσσαίο