Κόσμος

Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις, απεργία στη British Airways

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις και για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια το προσωπικό καμπίνας της British Airways θα απεργήσει.

Ο διάλογος ανάμεσα στη διεύθυνση της βρετανικής εταιρίας και το συνδικάτο Unite, που είχε ως στόχο να αποφευχθεί η απεργία του προσωπικού καμπίνας, δεν κατέληξε σε συμφωνία και έτσι από το Σάββατο και για τουλάχιστον επτά μέρες το προσωπικό καμπίνας των βρετανικών αεροσκαφών θα απέχει της εργασίας του. 

«Με μεγάλη απογοήτευση πρέπει να σας ανακοινώσω ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Τόνι Γούντλεϊ και πρόσθεσε: «η απεργία θα ξεκινήσει σήμερα τα μεσάνυχτα». 

Το συνδικάτο Unite είχε ανακοινώσει εδώ και μερικές ημέρες ότι θα κηρύξει απεργία στις 20, 21 και 22 Μαρτίου και στις 27,28, 29 και 30 Μαρτίου, όμως τόσο η διεύθυνση της BA όσο και το συνδικάτο προσπάθησαν να βρούν μία λύση. 

Από τη μεριά του ο γενικός διευθυντής της BA Γουίλι Γουόλς εξέφρασε «τη βαθιά του λύπη» έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της τελευταίας στιγμής διευκρινίζοντας ότι μία νέα πρόταση της διεύθυνσης θα αποσυρθεί αμέσως μόλις αρχίσει η απεργία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία