Κόσμος

Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA

Το στέλεχος της μόδας τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης στο Instagram πως «αντέδρασα με ακατάλληλο τρόπο σε ένα περιστατικό σε επίδειξη νωρίτερα σήμερα. Δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα να το κάνω»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακραίο περιστατικό βίας συνέβη την Κυριακή (13.09.2026) σε επίδειξη στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, ανάμεσα σε ακτιβιστές της PETA και τον διευθύνων σύμβουλο και πρόεδρο του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA), Στίβεν Κολμπ.

Η ένταση ανάμεσα στους ακτιβιστές και το στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ξεκίνησε όταν διαδηλωτές της PETA εμφανίστηκαν ξαφνικά κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα κατά της μάρκας που ανήκει στη H&M.

Τους ακτιβιστές σταμάτησε ο Στίβεν Κολμπ. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από το επεισόδιο φαίνεται ο Κολμπ αρχικά να σπρώχνει έναν διαδηλωτή μακριά από την πασαρέλα, να τον ακινητοποιεί σε μια γωνία και να του κλείνει το στόμα με το χέρι, πριν να τον παραλάβουν άνδρες ασφαλείας και να τον απομακρύνουν.

Σε επόμενο βίντεο ο Κολμπ φαίνεται να ακινητοποιεί μία γυναίκα που φώναζε «προστατέψτε τα πρόβατα, βγάλτε το μαλλί από την πασαρέλα». Αφού της έπιασε και τα δύο χέρια και την έριξε στο πάτωμα, πριν την ακινητοποιήσει με τα πόδια του και της κλείσει το στόμα.

Μετά την έκταση που πήρε το συμβάν, ο Κολμπ τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης στο Instagram στην οποία, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Αντέδρασα με ακατάλληλο τρόπο σε ένα περιστατικό σε επίδειξη νωρίτερα σήμερα. Δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα να το κάνω. Έπρεπε να είχα αφήσει την ομάδα ασφαλείας να διαχειριστεί την κατάσταση».

moda
colbinsta
colbinsta
colbinsta

Σύμφωνα με τους New York Times ο άνδρας διαδηλωτής που ακινητοποιήθηκε ονομάζεται Μέισον Μελίτο και είναι υπεύθυνος εκστρατειών της PETA. Ο ίδιος δήλωσε στους ΝΥΤ ότι «δεν υπέστη σωματική βλάβη», αλλά χαρακτήρισε το περιστατικό «σοκαριστικό» ανακοινώνοντας ότι η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων θα καταθέσει μήνυση κατά του Κολμπ.

Εκπρόσωπος του Ομίλου H&M δήλωσε στη Daily Mail: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σημειώθηκε ένα δυσάρεστο περιστατικό κατά τη διάρκεια της επίδειξης της COS. Η ασφάλεια των καλεσμένων, των συναδέλφων και των συμμετεχόντων μας ήταν πάντοτε η κύρια προτεραιότητά μας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε συνεργασία με την ομάδα ασφαλείας της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Μπλόκο στις ρυθμίσεις για την ΑΙ – «Ο μόνος έλεγχος που χρειάζεται είναι ένας έξυπνος πρόεδρος»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «άρρωστη συνωμοσία» για την υπονόμευση της Τεχνητής Νοημοσύνης και δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες πολλών
τραμπ
Το Πεντάγωνο παραδέχεται για ελλείψεις πυρομαχικών εξαιτίας του πολέμου κατά του Ιράν
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμενε ότι οι διαθέτουν «πρακτικά απεριόριστο απόθεμα πυρομαχικών», όπως δεν έπαψε να επαναλαμβάνει κατά τη διάρκεια του πολέμου
Αμερικανοί στρατιώτες
Μπαράζ επιθέσεων των Χούθι στη Σαουδική Αραβία με drones και βαλλιστικούς πυραύλους – 13 άμαχοι τραυματίστηκαν, ζημιές σε σπίτια
Στοχοποίησαν πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού παγκοσμίως, πυροδοτώντας περαιτέρω άνοδο των τιμών του πετρελαίου
σαουδικη αραβια