Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Απίστευτη γκάφα από τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον! Κοινοποίησε… εμπιστευτικό email στο BBC!

Τζόνσον
Φωτογραφία αρχείου EPA

Γκαφατζήδες υπάρχουν πολλοί. Ένας επ’ αυτούς και ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Τι έκανε; Δημοσιοποίησε email στο οποίο ανέφερε παράπονα της Κίνας για τη στάση της Βρετανίας στο θέμα του κοροναϊού και στο… BBC!

Click4more Κοροναϊός: 28χρονος γιατρός κατέρρευσε και πέθανε μετά από 10 συνεχείς ημέρες δουλειάς

Η Κίνα έχει παράπονα από τη Βρετανία και από τον Μπόρις Τζόνσον προσωπικά, γιατί ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει, μέχρι σήμερα, στείλει κάποιο προσωπικό μήνυμα συμπαράστασης στο Πεκίνο που «παλεύει» με την έξαρση της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός.

Τα παράπονα αυτά εξέφρασε ο πρέσβης της Κίνας στη Βρετανία, Λιού Σιαομίνγκ όταν συναντήθηκε επί μιάμιση ώρα, την Τρίτη, με τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον. Ως εδώ, όλα καλά.

Το πρόβλημα… ξεκίνησε όταν ο Στάνλεϊ Τζόνσον αποφάσισε να γράψει σε ένα email τα παράπονα του Κινέζου πρέσβη και να τα στείλει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους. Μόνο που το email αυτό το κοινοποίησε κατά λάθος και στο BBC!

“Σχετικά με το ξέσπασμα του κοροναϊού, ο κ. Λιού προφανώς ανησυχεί επειδή δεν έχει υπάρξει ακόμη, έτσι ισχυρίστηκε, άμεση επαφή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον κινέζο επικεφαλής του κράτους ή της κυβέρνησης με την μορφή ενός προσωπικού μηνύματος ή μιας τηλεφωνικής κλήσης”, έγραψε ο Στάνλεϊ Τζόνσον, σύμφωνα με το BBC.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, επί χρόνια ακτιβιστής για το κλίμα, κλήθηκε στην πρεσβεία της Κίνας για να συζητήσει για τις Συνόδους που θα γίνουν, στην Κίνα και τη Βρετανία το φθινόπωρο, για την κλιματική αλλαγή.

Όπως είπε ο Τζόνσον, ανέφερε το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ο γιος του την Κίνα τον Οκτώβριο για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα (COP15), που θα πραγματοποιηθεί στην Κουνμίνγκ.

Αρχικά, κανείς δεν… κατάλαβε ότι το email του Στάνλεϊ Τζόνσον, το οποίο εστάλη από τον προσωπικό του λογαριασμό, είχε κοινοποιηθεί και στο BBC.

Η βρετανική κυβέρνηση έσπευσε, πάντως, να τονίσει πως ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού δεν λειτουργεί ως εκπρόσωπός της. Το μόνο που σημειώθηκε είναι πως η βρετανικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες της Κίνας από την αρχή της έξαρσης της επιδημίας.

Εκπρόσωπος της Ντάουνιγκ Στριτ είπε πως ο υπουργός Εξωτερικών και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Μπόρις Τζόνσον έχουν μιλήσει με τους ομολόγους τους την περασμένη εβδομάδα. «Η Βρετανία έχει προσφέρει ιατρικό υλικό για να βοηθήσει τις κινεζικές αρχές να σταματήσουν την έξαρση της επιδημίας και από κοινού διευκολύναμε την επιστροφή Βρετανών και των οικογενειών τους από τη Γουχάν», είπε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες και από BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις