Κόσμος

Απίστευτο! Δείτε πως αστυνομικοί και πυροσβέστες… σαμποτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία – ΦΩΤΟ

Η οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει τη Βραζιλία απειλεί να “τινάξει” τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο ντε Τζανέιρο στον αέρα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας μάλιστα έχουν βρει μερικούς πολύ ευφάνταστους -και τρομακτικούς για τους τουρίστες- τρόπους να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση.
 

Αστυνομικοί και πυροσβέστες, σήκωσαν πανό στο αεροδρόμιο του Ριο που αναγράφει “Καλωσήρθατε στην κόλαση. Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες δεν πληρώνονται , όποιος έρχεται στο Ριο δεν είναι ασφαλής.”

Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο ο επισκέπτης του Ριο, καλωσορίζεται από ένα ακόμα σύνθημα γραμμένο σε μια γέφυρα. “Καλωσήρθατε, δεν έχουμε νοσοκομεία”.

 

Οι αντιδράσεις βέβαια, μόνο υπερβολικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Για του λόγου το αληθές αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες, ενώ πολλές φορές καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους τη βενζίνη για τα περιπολικά. Σε πολλά αστυνομικά τμήματα έχει διακοπεί η παροχή νερού και ως εκ τούτου οι τουαλέτες είναι πρακτικά μη λειτουργικές.

Πριν λίγες μέρες το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ρίο, δέχτηκε επίθεση από 20 ενόπλους που απέσπασαν από τις Αρχές έναν ναρκέμπορο, αφήνοντας πίσω του 2 νεκρούς και έναν τραυματία. Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά καθώς η αστυνομία του Ρίο δεν έχει στην κατοχή της, τις απαραίτητες δυνάμεις.

Στις αρχές του Ιούνη, το Ριο κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγκάστηκε να της δώσει σχεδόν 1 δις ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: Independent

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Maran Homer: Αυτό είναι το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε «από άγνωστο αντικείμενο» στη Μαύρη Θάλασσα - Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Maran Tanker Management του Ομίλου Αγγελικούση, το δεξαμενόπλοιο θα παραλάμβανε φορτίο καζακικού αργού πετρελαίου, χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο (βλήμα ή drone)
Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Φαίνεται πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικό εκτοξευτήρα – Δεν έχει διευκρινιστεί αν την επίθεση την εξαπέλυσε ο στρατός του Μπαχρέιν ή των ΗΠΑ οι οποίες έχουν βάσει στην χώρα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Εικόνες από το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη - Αναφορές ότι επλήγη και το ελικοδρόμιο
Σύμφωνα με το Reuters και το Associated Press, πύραυλος χτύπησε την πρεσβεία, ενώ όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το κτίριο της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής χτυπήθηκε από drone
Πυκνός καπνός βγαίνει από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη