Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αποκαλυπτική έρευνα των NYT φέρνει αλλαγές στο Pornhub

Αποκαλυπτική έρευνα των NYT φέρνει αλλαγές στο Pornhub
Φωτογραφία video grab

Το Pornhub, ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για ενήλικες στον κόσμο, αλλάζει τους κανόνες του σχετικά με τις αναρτήσεις χρηστών, καθώς – μετά από έρευνα των NYT – κατηγορείται ότι «φιλοξενεί» βίντεο κακοποίησης παιδιών αλλά και βίντεο που σχετίζονται με βιασμούς. Η ιστοσελίδα σεξουαλικού περιεχομένου απάντησε στις κατηγορίες αναφέροντας πως «οι ισχυρισμοί είναι ανεύθυνοι και αναληθείς».

Oι χρήστες του Pornhub – όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC – θα πρέπει πλέον να επαληθεύουν την ταυτότητά τους για να μπορούν να ανεβάσουν βίντεο, ενώ η ιστοσελίδα δεν παρέχει τη δυνατότητα λήψης (κατεβάσματος) κάποιου βίντεο. Η λειτουργία επαλήθευσης θα ξεκινήσει από το νέο έτος, ενώ -προς το παρόν- οι μεταφορτώσεις βίντεο έχουν καταργηθεί για όλους τους χρήστες, εκτός από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Η κίνηση ακολουθεί τις αναφορές ότι η Visa και η Mastercard είχαν ξεκινήσει τις δικές τους έρευνες για τους ισχυρισμούς. Εάν – όπως είχε ζητήσει το άρθρο των New York Times – οι δύο εταιρείες πληρωμών ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους, κάτι τέτοιο θα έπληττε οικονομικά τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου, Mindgeek.

 

Ο αρθρογράφος των New York Times, Nicholas Kristof, στην έρευνα του επεσήμανε ότι σε αναζητήσεις στο Pornhub για παιδιά κάτω των 18 ετών ή για συγκεκριμένες ηλικίες, τα αποτελέσματα ήταν χιλιάδες. Παράλληλα, δήλωσε πως είχε μαρτυρίες από άτομα που είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά και που τα βίντεό τους βρέθηκαν στην ιστοσελίδα, ενώ ο ίδιος τόνισε σχετικά με τις ηλικίες: «Επειδή είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι αν ένα νεαρό άτομο σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 χρονών, ούτε το Pornhub ούτε κάποιος άλλος έχει μια σαφή ιδέα για το αν το συγκεκριμένο περιεχόμενο είναι παράνομο».

Η ιστοσελίδα, πάντως, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για την προστασία της κοινότητας του Pornhub.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις