Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Απόκληρος Τραμπ: Τον μπλόκαρε και το YouTube

Απόκληρος Τραμπ: Τον μπλόκαρε και το YouTube

Πολύ λίγο, πολύ αργά θα μπορούσε να πει κανείς. Αλλά η ουσία είναι ότι μετά το Facebook, το Twitter και το YouTube «αποκλήρωσε» τον Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντάς τον… γυμνό και χωρίς social media.

Το YouTube αποφάσισε να «κατεβάσει» για τουλάχιστον μια εβδομάδα κι αν χρειαστεί περισσότερο, το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το CNN. Και αυτό γιατί αποφασίστηκε γιατί θεωρήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίες, ότι το κανάλι του Αμερικανού προέδρου παραβίασε την πολιτική του YouTube.

Πρόσφατο βίντεο στο κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ στο YouTube υποκινούσε τη βία, ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος του YouTube στο CNN Business.

Click4more «Όχι» Πενς σε Πελόζι για την αποπομπή Τραμπ – Δεν επικαλείται την 25η τροπολογία

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το επίμαχο βίντεο που οδήγησε στο μπλοκάρισμα του Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά έγινε γνωστό ότι η… «ποινή» θα είναι για τουλάχιστον μια εβδομάδα και μετά το θέμα θα επανεξεταστεί. Το YouTube κατέβασε επίσης και υλικό από το λογαριασμό του Λευκού Οίκου (!) για παραβίαση των όρων χρήσης της πλατφόρμας!

Το YouTube ήταν το τελευταίο… αποκούμπι του Ντόναλντ Τραμπ στα social media μετά την επ’ αόριστον αναστολή του λογαριασμού του στο Facebook και το μπλόκο από το (αγαπημένο του) Twitter.

«Ύστερα από προσεκτική εξέταση και υπό το φως της ανησυχίας για συνεχιζόμενη υποκίνηση βίας κατεβάσαμε νέο περιεχόμενο που ανέβηκε στο κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ και προκάλεσε «ποινή» για παραβίαση της πολιτικής μας κατά της υποκίνησης βίας. Ως αποτέλεσμα (…) το κανάλι δεν μπορεί να ανεβάσει νέα βίντεο ή να κάνει απευθείας stream για το λιγότερο επτά μέρες, (διάστημα) το οποίο μπορεί να επεκταθεί», ανέφερε εκπρόσωπος του YouTube.

Η εταιρία ανέφερε επίσης ότι θα απενεργοποιήσει και σχόλια κάτω από video στο κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ πάει και δεύτερη «ποινή», το YouTube θα τον αποκλείσει για δυο εβδομάδες, ενώ τρίτη ποινή θα επιφέρει μόνιμο αποκλεισμό του.

Τον διώχνουν

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε πως έθεσε σε αναστολή τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ τόσο στη δική του πλατφόρμα όσο και στο Instagram, που του ανήκει, μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Το Twitter πήγε ακόμα πιο μακριά, κλείνοντας τον λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ, στερώντας του την πρόσβαση στο μέσο που… αγαπούσε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο! Snapchat και Twitch επίσης έθεσαν σε αναστολή τους λογαριασμούς του Τραμπ.

Η Amazon εξάλλου διέκοψε το web hosting του site Parler, που χρησιμοποιούν πολλοί υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, καθώς και οπαδοί της αμερικανικής άκρας δεξιάς και θιασώτες διαφόρων θεωριών συνωμοσίας.

Με πληροφορίες από CNN Business

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις