Κόσμος

Αποστάσεις από την εισηγήτρια της PEGA παίρνει ο επικεφαλής της Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Σύγχυση φαίνεται πως προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου της εισηγήτριας της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη έκθεση της επιτροπής.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής της επιτροπής, Γερόν Λέναρς, δήλωσε πως δέχθηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου της εισηγήτριας, για αυτό έκρινε σκόπιμο να δώσει κάποιες εξηγήσεις προς αποφυγής παρεξηγήσεων.

Ποιές είναι αυτές οι εξηγήσεις; Ότι η εισηγήτρια της PEGA, Σοφί Ιν ‘τ Βελντ, παρουσίασε ένα πρώτο σχέδιο της έκθεσης για τις παρακολουθήσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί θέση συνολικά της επιτροπής, αφού το σχέδιο που παρουσιάστηκε «δεν είναι τελική εκδοχή και δεν μπορεί – σε αυτό το σημείο – να νοηθεί ως τα συμπεράσματα ή η θέση της επιτροπής PEGA».

«Όλα τα μέλη της επιτροπής PEGA θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τροπολογίες στο σχέδιο έκθεσης. Μόνο η τελική έκθεση και οι συστάσεις, όπως θα έχουν εγκριθεί στο τέλος της περιόδου δραστηριότητάς μας, αντιπροσωπεύουν τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σύνολό της», επισημαίνει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Λέναρς.

«Οι συζητήσεις για τα πορίσματα της Επιτροπής μας θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά τις συνεδριάσεις της (Επιτροπής), όπου όλες οι πολιτικές ομάδες μπορούν να παρουσιάσουν τις απόψεις τους για όλες τις σχετικές πτυχές του έργου μας» καταλήγει ο επικεφαλής της PEGA.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο αντέδρασε για τα όσα υποστηρίζει η εισηγήτρια της PEGA, Σοφί Ιν ‘τ Βελντ, με τον συντονιστή του ΕΛΚ (στην PEGA), Xουάν Ιγκνάσιο Ζόιντο, να τονίζει πως η εισηγήτρια παραχώρησε αιφνιδιαστικά συνέντευξη Τύπου χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιτροπής, ενώ στην Αθήνα η ίδια παρουσίασε τις ατομικές της απόψεις για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα…δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι παρουσίαζε κοινή άποψη της επιτροπής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία αύξησε σε «σοβαρό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής – Διώξεις σε βάρος 45χρονου για αντισημιτική επίθεση
Ο δράστης Έσα Σουλεϊμάν είχε παραπεμφθεί σε κυβερνητικό πρόγραμμα πρόληψης του εξτρεμισμού το 2022, αλλά η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο αργότερα το ίδιο έτος
Η στιγμή που ο δράστης επιτίθεται με μαχαίρι σε Εβραίο άνδρα στο Λονδίνο
Λίντσαραν τον 47χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 5χρονης στην Αυστραλία - Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται
Φέρεται πως την απήγαγε από την κοινότητα των Αβορίγινων και στη συνέχεια την σκότωσε - «Συνελήφθη» από τους κατοίκους που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού της
Αυστραλία: Λίντσαραν τον 47χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 5χρονης – Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται