Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποσύρεται ο Μπέρνι Σάντερς από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Αποσύρεται ο Μπέρνι Σάντερς από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών
Reuters

Μπέρνι Σάντερς the end! Ο 78χρονος Αμερικανός γερουσιαστής ανακοίνωσε την Τετάρτη (08.04.2020) την απόφασή του να βάλει τέλος στην εκστρατεία για να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2020 στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αποχώρηση του Μπέρνι Σάντερς από την κούρσα φέρνει ουσιαστικά τον Τζο Μπάιντεν αντιμέτωπο με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μπέρνι Σάντερς παραχώρησε ομιλία που μεταδόθηκε από το διαδίκτυο:

 

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ επιβεβαίωσε ότι εγκαταλείπει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, δίνοντας τέλος στην δεύτερη προσπάθειά του να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, μετά από μια σειρά από κομβικές ήττες από τον Τζο Μπάιντεν στις εσωκομματικές εκλογές.

“Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε σε ολόκληρη την ομάδα του ότι ακυρώνει την εκστρατεία του για την προεδρία”, ανακοίνωσε η ομάδα της εκστρατείας του. Η εκστρατεία τελειώνει, ο αγώνας συνεχίζεται”, τόνισε η ανακοίνωση της προεκλογικής ομάδας του γερουσιαστή.

Ο 78χρονος γερουσιαστής από το Βερμόντ, ο οποίος αυτοαποκαλείτο “Δημοκρατικός Σοσιαλιστής”, αποσύρεται άδοξα από τη διεκδίκηση του χρίσματος, μην έχοντας ποτέ την ευκαιρία να κοντραριστεί με τον Τραμπ που εκπροσωπεί τον πλούτο και την δύναμη.

πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις