Κόσμος

Αποτεφρώθηκε ο Καρλ Λάγκερφελντ

Ο σπουδαίος μόδιστρος, Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών αποτεφρώθηκε σήμερα στη Γαλλία.

Αυτό έγραψε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το περιοδικό Closer με την αποτέφρωση του Λάγκερφελντ να έγινε έγινε στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, παρουσία της στενής του συνεργάτιδας Βιρζινί Βιάρ, που τον διαδέχθηκε στη διεύθυνση σχεδιασμού των κολεξιόν του οίκου Chanel, σύμφωνα με το περιοδικό.

[read4more]

Μια εκπρόσωπος τύπου του οίκου είχε αναφέρει την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επιθυμίες του αείμνηστου Λάνγκερφελντ θα «γίνουν σεβαστές». Ο «Κάιζερ» (ο «αυτοκράτορας» στα γερμανικά) έλεγε με χιούμορ ότι θα προτιμούσε «να πεθάνει» παρά να τον θάψουν κι είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι ήθελε να τον αποτεφρώσουν.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ είχε μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας (19.02.2019) μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Διηύθυνε τον οίκο υψηλής ραπτικής Chanel από το 1983. Τα κατάλευκα μαλλιά του, τα μαύρα γυαλιά του, τα γάντια που φορούσε πάντα και τα πουκάμισα με ψηλό γιακά ήταν ανέκαθεν το σήμα κατατεθέν του.

Click4more: Όταν ο Καρλ Λάγκερφελντ επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1994! Φωτογραφίες

Τον Ιανουάριο είχε απουσιάσει από επίδειξη του οίκου Chanel στο Παρίσι και τότε είχαν ενταθεί οι φήμες πως η υγεία του είχε κλονιστεί. Δεν είχε χάσει ποτέ ντεφιλέ του Chanel από το 1983. «Ο κ. Λάγκερφελντ, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας Chanel, ο οποίος αισθάνθηκε κουρασμένος, ζήτησε από τη Virginie Viard, διευθύντρια του δημιουργικού στούντιο του οίκου, να τον εκπροσωπήσει» είχε ανακοινωθεί σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι φήμες.

Τον τελευταίο χρόνο, ο Καρλ Λάγκερφελντ έκανε τις περισσότερες εμφανίσεις του στην πασαρέλα μαζί με την Viard (σ.σ. συνεργάζονταν από το 1987), δίνοντας έτσι τροφή στα σενάρια πως αυτή θα είναι (όπως και ανακοινώθηκε) η διάδοχός του. Ήταν άλλωστε η πιο στενή του συνεργάτης τα τελευταία χρόνια και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Chanel.

«Στην Βιρζινί Βιάρ, την πιο στενή συνεργάτη του Καρλ Λάγκερφελντ τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, ανέθεσε ο Αλάν Βερτεμέρ, συνιδιοκτήτης της Chanel, τη διεύθυνση του σχεδιασμού των κολεξιόν ώστε να συνεχιστεί η κληρονομιά της Γκαμπριέλ Σανέλ και του Καρλ Λάγκερφελντ», αναφέρει η ανακοίνωση. Η Viard γεννήθηκε στη Ντιζόν της ανατολικής Γαλλίας και η οικογένεια της δραστηριοποιείτο στην εμπορία του μεταξιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: «Καμία συμφωνία και καμία συνέπεια για τον Πούτιν» – Όσα κατάφερε να κερδίσει από τη συνάντηση του με τον Τραμπ
Ο Ρώσος κατάφερε να μπει ξανά ανάμεσα στους νομιμοποιημένους ηγέτες και να κερδίσει τα πολυτιμότερα «δώρα»: χρόνο και αναστολή των συζητήσεων για νέες κυρώσεις
Βλαντιμίρ Πούτιν 14
Ζελένσκι: Προοπτική διαλόγου για το εδαφικό, μόνο αν η Ουκρανία είναι στο τραπέζι – Πιέζει για συνάντηση με Πούτιν και Τραμπ
Ο Ουκρανός ξεκαθάρισε πως η θέση της Ουκρανίας είναι να επιτευχθεί μία πραγματική και διαρκής ειρήνη με τη Ρωσία και όχι μία παύση του πυρός
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 5
Τραμπ και Ζελένσκι συζήτησαν για συνολική ειρηνευτική συμφωνία: «Συμφωνούμε όλοι σε αυτό, αν πάει καλά θα βρεθούμε με Πούτιν»
Το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα - Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Πολωνία και Ιταλία ετοιμάζουν κοινή δήλωση
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ 4
Γκάφα το χειροκρότημα του Τραμπ στον Πούτιν: Ο Λευκός Οίκος «έκοψε» το στιγμιότυπο από τα βίντεο στο μοντάζ
Αν και ο Λευκός Οίκος έτρεξε να μαζέψει τα αμάζευτα, το Κρεμλίνο είπε να εκμεταλλευτεί την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ και να δημοσιεύσει γρήγορα τις φωτογραφίες ώστε να μείνουν στην ιστορία
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
2
Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ζελένσκι για τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα – Συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα στις ΗΠΑ
Τη Δευτέρα η συνάντηση του Αμερικάνου με τον Ουκρανό ομόλογό του - Η πρώτη αντίδραση του Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα - Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
1